Comencen les obres d’implementació d’un carril bici segregat a l’Avinguda Rivoli

La setmana que ve començaran les obres d’implementació d’un carril bici segregat a l’Avinguda Rivoli en el tram entre el carrer Sabadell i l’accés a l’aparcament del camp de futbol municipal dels Germans Gonzalvo. Una actuació finançada amb els fons europeus Next Generation que té com a objectiu fomentar el transport sostenible, ampliar la xarxa de carrils bici de la ciutat i fer més segura la convivència entre bicicleta i els vehicles.

El projecte contempla la reurbanització de la mitjana existent per convertir-la en un carril bici bidireccional, segregat i protegit per peces de separació i parterres enjardinats a tots dos costats.  A la zona de la rotonda, el carril s’implementarà de manera unidireccional, part per la part superior i part per la inferior per tal de facilitar la connectivitat i la seguretat en aquest punt. La part que segueix el traçat dels vehicles a motor anirà adientment protegit amb peces de separació. A més, a totes les cruïlles, el carri bici anirà pintat i senyalitzat.

El nou carril bici anirà des del carrer Sabadell fins a l’accés a l’aparcament del camp de futbol municipal dels Germans Gonzalvo. Per tal de minimitzar les molèsties de les obres als veïns, l’actuació es farà per trams. Les obres començaran a l’alçada del camp de futbol i aniran avançant per la resta de l’avinguda fins arribar al carrer Sabadell.

Els treballs produiran diferents talls de trànsit que s’aniran anunciant, així com una reducció temporal d’aparcaments. Per aquest motiu i mentre durin les obres, s’habilitaran dos aparcaments alternatius, un a la zona dels Germans Gonzalvo i un altre a la ronda dels Pinetons.

Aquesta actuació està emmarcada dins del Pla Director de la Bicicleta que té com a objectiu l’ampliació dels carrils bici existents a Mollet per tal que sigui una infraestructura ciclista segura i integrada a la ciutat.

Les obres està previst que tinguin una durada de 5 mesos i el pressupost de l’obra és de 773.406 euros que està finançat amb els fons europeus Next Generation. Aquests fons per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia van néixer amb l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i l’accessibilitat.