L’Ajuntament de Mollet aportarà 10.000 euros per les víctimes del sisme del Marroc

Imatge de l’impacte del terratremol. Foto: Mans Unides

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat destinar 10.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), del que en forma part, per col·laborar en la campanya adreçada a donar suport a les víctimes i a pal·liar els efectes que ha provocat el sisme del 8 de setembre que ha afectat el Marroc. D’aquesta manera, Mollet respon a la Crida d’Emergència per a la Població Víctima del Terratrèmol del Marroc que ha adreçat el Fons Català als ajuntaments i a les institucions supramunicipals per sumar-se a aquest procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Tot i que les dades no són definitives, es calcula que s’han registrat almenys 2.125 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

El sisme també va sacsejar la històrica ciutat de Marràqueix, que és la ciutat més propera a l’epicentre. Cases i altres edificis de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es van esfondrar. Marràqueix ha resultat greument danyada. I també moltes ciutats i pobles de les províncies deTaroudant,  ChichaouaOuarzazateMarràqueixAzilalAgadirCasablancaAl-Youssufia, Tinguir i Al-Haouz

Les carreteres i les vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i, mentre els veïns i les autoritats s’afanyen per retirar les runes, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissades de terra i les grans distàncies.

Davant d’aquesta situació, la regidora de Ciutadania i Relacions amb les Comunitats, Pepi Muñoz Pareja, està en contacte amb representants de la comunitat marroquina a Mollet, per interessar-se per l’estat dels seus familiars i per començar a establir les bases pel proper treball de cooperació per la reconstrucció dels serveis bàsics de la població.

Segons la regidora, “Mollet sempre ha estat solidària amb les emergències i catàstrofes naturals que afecten a les persones arreu del món. I aquesta darrera és més propera, perquè ha damnificat  a molts familiars i amistats dels molletans i molletanes d’origen marroquí, i el nostre compromís solidari continuarà  amb la col·laboració, anant de la mà de les associacions i els col·lectius molletans, amb els projectes de reconstrucció durant els propers anys.”.

La ciutadania pot fer les seves aportacions a través de les associacions Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Creu Roja i Convivència sense Fronteres Mollet.