Ara Mollet ERC-EUiA proposa millorar el transport públic urbà de Mollet

El grup municipal d’Ara Mollet ERC-EUiA ha presentat una moció al pròxim ple municipal per abordar la necessitat de millorar el servei de transport públic urbà a Mollet del Vallès. Actualment, la ciutat compta amb una línia d’autobús que circumval·la el municipi, connectant els diferents barris amb les estacions de tren i l’hospital. Malgrat l’èxit actual d’aquest servei, es destaca que el transport urbà ha patit una disminució de la demanda a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La moció posa de relleu que “el servei de bus a la ciutat no ha pogut recuperar el vigor ni la demanda d’abans de la pandèmia”, malgrat les mesures preses per adaptar els horaris. S’ha observat que altres ciutats han aconseguit recuperar la demanda de passatgers i, per tant, es proposa revisar el funcionament actual del servei de bus a Mollet per trobar solucions als incompliments horaris i aparellaments que afecten la seva fiabilitat.

En aquest sentit, el Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-EUiA proposa diversos acords per millorar el servei de transport públic urbà a la ciutat. Primerament, es planteja establir un compromís per a la resolució dels incompliments de l’actual L1 del servei. A més, es convoca als diferents grups municipals, entitats involucrades i la societat civil de Mollet a un procés d’anàlisi per trobar possibles solucions als problemes estructurals del transport públic a la ciutat. Així mateix, es planteja donar més pes polític i institucional a la Taula de Mobilitat, una eina considerada essencial per analitzar els problemes de mobilitat a Mollet i aportar solucions periòdicament.