La Policia Municipal de Mollet premi Nacional pel seu treball i Bones Pràctiques en Seguretat Vial

El jurat de la VIII edició dels Premis Nacionals de Seguretat i Educació Viària per Policies Locals ha reconegut a la Policia Municipal de Mollet del Vallès amb el premi a les Bones Pràctiques en Seguretat Vial. Uns guardons que organitza la Unijepol (Unión Nacional de Jefes de Policías Locales), en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) y la Direcció General de Trànsit (DGT).

La Policia Municipal de Mollet ha estat reconeguda pel seu programa de formació en seguretat viària i mobilitat segura on es treballa des de el vessant educativa i de conscienciació fins al treball operatiu preventiu al carrer.

Un programa que fa 41 anys que s’imparteix al jovent de Mollet, tant a les aules com al Parc Infantil de Trànsit situat a Can Mulà, i que inclou informació, tallers i activitats a grups d’infantil, primària i secundària. En ell s’hi treballen diversos aspectes que van des de conceptes bàsics de seguretat, fins a l’aplicació de la nova ordenança de circulació de vehicles i vianants, fent especial èmfasi en els vehicles de mobilitat personal. La Policia Municipal de Mollet també duu a terme campanyes d’educació i conscienciació, organitza visites guiades a la comissaria. Un altre dels àmbits en els quals treballa el cos és en la prevenció i la pro- activitat., és a dir en anticipar-se.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “reduir el nombre de víctimes provocades per sinistres viaris no és un repte fàcil, ni res que es pugui aconseguir d’avui per a demà, però sí que és una responsabilitat com a societat, i aquest premi és motiu d’orgull perquè reconeix la tasca que es fa a Mollet en seguretat viària des de fa 41 anys” i ha recordat que “Mollet suma ja 16 anys sense tenir cap accident amb morts al nucli urbà i continua sense presentar cap punt negre a la ciutat“. L’alcaldessa atribueix, en gran manera, aquestes dades “a les campanyes de sensibilització, educació viària i mobilitat que duu a terme l’Ajuntament de Mollet en el seu conjunt i en particular la Policia Municipal i a la ciutadania de Mollet” .

Més enllà d’aquest premi, Mollet del Vallès també ha estat reconeguda en dues ocasions, el 2019 i el 2021,  amb la Categoria d’or del Premi Educa Ciudad Zero per no registrar accidents mortals de trànsit.

Aquests premis són atorgats per Unijepol, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Direcció General de Trànsit (DGT). La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc a l’Ifema de Madrid, el pròxim 24 d’octubre, en el marc de la IV Convenció Nacional sobre Seguretat Viària de les Policies Locals.