MolletOpina presenta propostes de benestar animal en una trobada amb la regidora Encarna Ortiz

Recentment, membres del col·lectiu MolletOpina van mantenir una reunió amb la regidora de Benestar Animal, Encarna Ortiz, i el coordinador d’àmbit serveis urbans, justícia ambiental i paisatge urbà de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, per discutir diverses qüestions relacionades amb el benestar dels animals al municipi.

En la trobada, es va abordar la problemàtica de l’abocament de productes químics a la via pública durant l’estiu i es va revisar el protocol de comunicació d’aquests casos amb la nova regidora per garantir una resposta més àgil en aquests casos.

MolletOpina va proposar la possibilitat d’habilitar l’entrada de gossos al cementiri municipal i la creació d’un correcan al Parc de Plana Lledó, propostes que van rebre diverses consideracions per part de l’equip municipal. Pel que fa a l’entrada de gossos al cementiri, es va discutir sobre la complexitat d’aquesta mesura en espais públics i la necessitat de mantenir una neteja i ordenació adequades. En el cas del correcan, el coordinador d’àmbit serveis urbans va expressar reticències pel temor a possibles comportaments incívics.

A més, es va plantejar la importància de realitzar campanyes de conscienciació de forma periòdica i intensiva per promoure la tinença responsable d’animals i sensibilitzar sobre altres temes com l’abocament de productes químics a l’espai públic.

En resposta a les propostes i inquietuds de MolletOpina, la regidora Encarna Ortiz es va comprometre a revisar i valorar les propostes, incloent-ne algunes en el pròxim pressupost municipal si resulta viable.

MolletOpina fa una valoració més aviat fluixa de la reunió, tot i que caute·lar, ja que creuen que les úniques actuacions previstes “són aquelles per complir amb les necessitats mínimes i de manteniment. Esperem poder arribar a majors consensos sobre necessitats com més campanyes i el correcan de Plana Lledó al llarg d’aquest mandat”.