Merck inaugura a Mollet una instal·lació fotovoltaica capaç de generar electricitat per 850 llars

La companyia de ciència i tecnologia Merck ha iniciat el seu programa fotovoltaic a Espanya amb la inauguració d’una nova instal·lació de plaques solars a la planta de producció farmacèutica i química de Mollet del Vallès, que ja està completament operativa i que compta amb una superfície de 16.000 m2. Aquest projecte, engegat amb el suport tècnic de BayWa r.e., generarà 2.800 MWh/any d’electricitat renovable, fet que suposa entre el 16 i 18 per cent del consum elèctric anual del complex -l’equivalent al consum de més de 850 llars- , i estalviarà l’emissió de 800 tones de CO2 a l’any.

A l’acte de presentació de la instal·lació renovable van estar presents la regidora de promoció empresarial de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Encarna Ortiz; El cap de la planta química, Ramón Ribas; El president de Merck a Espanya, Manuel Zafra; La cap d’Operacions Globals de Salut del Grup Merck, Teresa Rodó; El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Raúl Broto; Cap d’Enginyeria i Tecnologia GMS, Andreas Pies; i la cap de la planta farmacèutica, Amelia Muñoz.

En línia amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de la Unió Europea, per al 2030 Merck s’ha proposat reduir un 50% les emissions de gasos d’efecte hivernacle, cobrir el 80% de la seva electricitat amb energies renovables i assolir la neutralitat climàtica per el 2040. Per tant, aquest projecte denergia solar inaugurat a la localitat barcelonina recolza la seva estratègia de sostenibilitat a nivell mundial.

Gràcies a aquest programa, en els propers mesos la companyia posarà en marxa una segona instal·lació fotovoltaica a Espanya, al pol biotecnològic de Tres Cantos (Madrid). S’espera que, combinades, aquestes infraestructures generin uns 3.600 MWh a l’any d’electricitat renovable i evitin l’emissió de 900 tones de CO2 a l’any.