Mollet del Vallès celebra el 20è aniversari del Síndic Personer

L’Oficina del Síndic Personer ha presentat aquest dimecres els actes previstos per commemorar el 20è aniversari de la institució que es compleix aquest any. A l’acte hi ha assistit l’actual Síndic Personer, Salvador Rovirosa, els anteriors Síndics, Francisco Amaya, Vicenç Vilà i Lluís Martínez i la regidora de Participació Estela Mas Cagide. Durant l’acte també s’ha presentat el Consell d’Assessors del Síndic que està format per els tres síndics anteriors i l’actual i converteix Mollet del Vallès en el primer municipi de Catalunya en crear aquesta figura.

Al llarg d’aquest mes d’octubre es duran a terme un seguit d’actes per commemorar aquest aniversari com ara una trobada del Fòrum  de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya que girarà al voltant de la proposició de Llei de les Sindicatures Locals de Catalunya i un acte institucional, el 25 d’octubre, que comptarà amb la presència de la Síndica de Greuges de Catalunya Esther Giménez Salinas.

Durant la presentació, l’actual Síndic, Salvador Rovirosa, ha volgut agrair “la feina dels meus predecessors i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès pel fet d’apostar i posar les bases d’una figura cabdal per defensar el dret de les persones”. Després de recordar que “Mollet és una de les 47 ciutats de Catalunya que compta amb aquesta figura” Rovirosa ha afegit que “personalment, més que d’aniversaris, m’agrada parlar de vint anys de servei als molletans i a les molletanes”.

De la seva banda, la regidora de Participació Estela Mas Cagide ha dit “sentir-se honorada de poder estar en aquest acte, un acte que ens serveix per recordar la feina feta durant 20 anys a Mollet del Vallès prioritzant les persones, però que també ens serveix per mirar al futur encara amb més compromís. Un compromís ferm d’aquest Ajuntament en defensa dels drets de proximitat”.

Durant l’acte també s’ha donat a conèixer el Consell d’Assessors del Síndic, un grup de treball conjunt que està format per els tres Síndics anteriors i l’actual i que ja ha mantingut diferents reunions els darrers sis mesos.

Aquesta figura, que converteix a Mollet del Vallès en el primer municipi de Catalunya en crear-la, entre d’altres, s’encarregarà d’assegurar la representació de Mollet al Fòrum dels Síndics, seguir desenvolupant activitats al voltant dels drets i deures dels infants i del món educatiu de la ciutat en general o assessorar a l’Ajuntament en qüestions com ara el Pla Local d’Infància i Adolescència.