Mollet Hub acull una sessió de Pimec sobre la Llei d’Autònoms

El dimecres 18 d’octubre, de 9.30 h a 12 h, el Mollet Hub acollirà la sessió informativa “La reforma del sistema de cotització al RETA i la nova modalitat de cotització a la Seguretat Social per a autònoms”, organitzada per PIMEC Vallès Oriental, Micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Aquesta sessió està oberta a tots els emprenedors i autònoms interessats a conèixer què implica la reforma del RETA i els canvis en la modalitat de cotització a la Seguretat Social per a autònoms. També hi haurà un espai pel networking.

En aquesta sessió, s’exposarà en què consisteix i com afecta els autònoms la reforma del sistema de cotització al RETA i la nova modalitat de cotització a la Seguretat Social per a autònoms. Pels assistents, serà una oportunitat per aprofundir en aquesta nova normativa i respondre a totes les preguntes i dubtes que puguin sorgir.

Una de les característiques més destacades de la nova normativa de cotització és la implementació d’un sistema de cotització a la Seguretat Social basat en els rendiments anuals obtinguts per les activitats que es desenvolupen per compte propi. Des del gener de 2023, les persones treballadores autònomes han hagut d’ajustar la cotització als rendiments que preveuen assolir. Aquest canvi permet i obliga els autònoms a adaptar les cotitzacions segons les previsions de rendiments i triar una base de cotització dins dels 15 trams establerts que es correspongui amb els seus ingressos. 

Durant la jornada també s’exposaran les particularitats i obligatorietats que comporta la nova normativa de Factura Electrònica, una de les mesures aprovades en el marc de la “Llei Crea y Crece“, una norma que va veure la llum el setembre del 2022, el reglament de la qual el 15 de juny es va publicar un esborrany, i que, entre altres coses, avança en la digitalització de les transaccions entre empresaris, professionals i autònoms, per tal d’evitar-ne la morositat i millorar-ne la transparència.

La sessió anirà a càrrec d’Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, i de Sandra Ballell, responsable de PIMEC Autònoms.