L’Ajuntament de Mollet doblement reconegut per les seves polítiques de seguretat viària

El regidor de Seguretat Ciutadana, Convivència i Mobilitat, Juan José Baños, i l’inspector en cap de la Policia Municipal, José Francisco Muñoz, amb la resta de guardonats dels  III Premios Educa Ciudad Zero

Aquest dimecres, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la seva Policia Municipal, han estat guardonats en el marc dels III Premios Educa Ciudad Zero organitzats per la Associación Internacional de Profesionales para la Seguridad Vial (AIPSEV), per les seves polítiques dirigides a la prevenció de sinistres vials. El dia abans, l’Ajuntament de Mollet rebia un altre reconeixement, en aquest cas, en el marc de la VIII edició dels Premios Nacionales de Seguridad i Educación Viaria para Policias que organitza la  Unión Nacional de Jefes de Policías Locales (UNIJEPOL) pel seu programa d’educació en seguretat viària.

El guardó atorgat per AIPSEV en la categoria d’Or 2021 – 2022, reconeix el compromís de l’Ajuntament de Mollet del Vallès en la prevenció dels sinistres vials, la educació per la seguretat vial i per haver registrat zero víctimes mortals per sinistres vials al casc urbà durant els anys 2021 i 2022. A més, destaca que Mollet porta ja més de 16 anys sense cap víctima mortal per accident de trànsit a nucli urbà.

Aquests Premis es convoquen cada dos anys adreçats a ciutats de més de 50.000 habitants a nivell de tot Espanya i que desenvolupin un pla de treball, demostrin un compromís ferm per la prevenció dels sinistres vials, la educació per la seguretat com a mitja eficaç per conscienciar i arribar a reduir-los i sobretot registri zero víctimes mortals per accidents de transit a la ciutat.

En el marc d’aquests reconeixements, la ciutat de Mollet del Vallès ha estat reconeguda per tercera vegada consecutiva:  2019, 2021, i 2023.

Premis VIII edició dels Nacionals de Seguretat i Educació Viària per a Policies

El dia abans, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la seva Policia Municipal rebia un altre reconeixement en aquest cas pel seu programa de formació en seguretat viària i mobilitat segura on es treballa des de el vessant educatiu i de conscienciació fins al treball operatiu i preventiu al carrer.

Es tracta d’un programa que fa 41 anys que s’imparteix al jovent de Mollet, tant a les aules com al Parc Infantil de Trànsit situat al Parc de Can Mulà, i que inclou informació, tallers i activitats a grups d’infantil, primària i secundària.

Aquests guardons els atorga la  Unión Nacional de Jefes de Policías Locales (UNIJEPOL)en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) y la Direcció General de Trànsit (DGT).

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “aquests  reconeixements, i els que hem rebut els darrers anys , vam més enllà de rebre una placa o un diploma, ja que el que posen de manifest és la feina feta i l’esforç i el compromís d’aquest Ajuntament, de la Policia Municipal i de la ciutadania en general, per fer de Mollet una ciutat amable i segura com posa de manifest, per exemple, que ja sumem 16 anys sense tenir cap accident amb morts al nucli urbà i continuem sense presentar cap punt negre a la ciutat”

Ambdósreconeixements han tingut lloc el 24 i el 25 d’octubre a Madrid dins del  Salón Internacional de la Movilidad Segura y Sostenible (TRAFIC), en el marc de la Global Mobility Call 2023.