Renfe recupera els trens de la R3 entre Mollet-Santa Rosa i Parets del Vallès

El proper 29 d’octubre s’iniciarà la nova fase de les obres de desdoblament de la via a la línia R3 amb afectació a l’estació de Mollet-Santa Rosa. Renfe recuperarà a partir de diumenge la circulació de trens entre les estacions de Mollet-Santa Rosa i Parets que havia quedat tallada el 12 d’octubre. D’aquesta manera, els trens que presten servei al tram sud de l’R3 faran el recorregut entre l’Hospitalet i Parets de forma directe.

Aquest canvi farà que a Mollet-Santa Rosa deixaran d’arribar autobusos i tot el servei es prestarà amb trens.

En aquesta nova fase, segons ha confirmat l’Ajuntament de Parets, els trens en direcció l’Hospitalet es podran agafar des de l’estació de Parets i tindran parada normal a Mollet- Santa Rosa. La via seguirà tallada en direcció La Garriga, i el servei es realitzarà mitjançant un servei d’autobús, com s’estava duent a terme en la primera fase, pero els autobusos sortiran des de Parets. L’estació de Parets disposarà d’un servei d’autobús que viatjarà entre les estacions afectades i un altre servei directe en direcció Centelles. Els autobusos esperaran als viatgers al carrer de Josep Molins, on temporalment s’habilitarà la circulació en una sola direcció.

Es manté l’horari habitual de trens, amb una freqüència de pas de 30 minuts en ambdues direccions, facilitant la connexió entre els serveis de tren i autobús. Els dissabtes, diumenges i festius s’han afegit 7 trens addicionals respecte al servei habitual. La finalització del servei s’ha ampliat (70 minuts en direcció L’Hospitalet i 60 en direcció Vic), per tal de garantir els últims transbordaments entre tren i autobús.

En aquesta nova fase d’obres s’habilitaran a Parets més serveis de bus, més persones de seguretat a les estacions i s’ampliaran els informadors per tal de facilitar el viatge als passatgers de Rodalies. Les persones amb mobilitat reduïda disposaran d’atenció directa del personal habilitat per RENFE. També es reforçarà l’enllumenat en l’àmbit d’afectació. La finalització de les obres està prevista a finals de gener del 2024.