L’Audiencia Nacional acorda l’obertura de judici oral contra els 3 CDR de Mollet detinguts per l’Operació Judes

L’Audiència Nacional ha acordat l’obertura de judici oral contra 12 CDR de l’’Operació Judes’. En concret, confirma la resolució de conclusió de sumari que ja va dictar el jutjat central d’instrucció número 6 de la pròpia Audiència Nacional el 27 d’abril, que mantenia el processament per pertinença a organització terrorista contra 12 dels 13 CDR detinguts, ja que per a un d’ells ja es va arxivar el cas fa un any i mig.

A més d’atribuir als 12 processats el delicte de pertinença a organització terrorista, a vuit d’ells també els atribueix el de tinença, depòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista.

Entre els acusats hi ha cinc persones de la comarca del Vallès Oriental: tres veïns de Mollet, un veí de Sant Fost i una veïna de Montmeló que tenien relació amb el CDR de Mollet.

El passat mes d’abril el jutge Manuel García Castellón va concloure la instrucció per segona vegada, després que hagués de reobrir-la per estimar el recurs d’un dels acusats que demanava ampliar la instrucció. El magistrat ja va mantenir a l’abril la mateixa situació a 12 dels 13 detinguts en l’Operació Judes, ja que per a un d’ells ja es va arxivar el cas fa un any. L’Audiència enviava a judici la instrucció a la sala penal un cop es van practicar “les diligències que s’han considerat necessàries i útils per a l’aclariment dels fets”.

“La instrucció sumarial ha vist complerta la seva finalitat, identificant els responsables del fet, qualificant el delicte i assegurant les persones i béns que han de respondre del mateix”, deia la resolució del jutge.