Els grups municipals podran presentar mocions al ple de l’estat de la ciutat

El proper dilluns 20 de novembre, el Ple extraordinari de l’estat de la ciutat a Mollet del Vallès promet ser una sessió significativa, amb la novetat que els grups municipals podran presentar propostes d’acord. Ara Mollet ERC EUiA, així com Mollet en Comú Podem, han destacat aquesta oportunitat, presentant un total de cinc mocions.

Amb l’objectiu de fer el Ple més àgil, s’ha acordat un temps d’intervenció per a cada grup, i la possibilitat de presentar mocions, amb el nombre determinat pel govern en funció dels regidors de cada grup. Mollet en Comú Podem tindrà l’oportunitat de presentar dues mocions, destacant dues àrees sovint obviades en les polítiques locals mentre que el grup d’Ara Mollet ERC EUiA en pot presentar tres. El grup municipal socialista en presentarà un total de sis, mentre que la resta de grups PP, VOX i Junts en podran presentar una.

La primera moció de Mollet en Comú Podem se centra en la indústria i la idea de transició justa. La regidora portaveu, Marina Escribano, subratlla la importància de millorar les condicions laborals, lluitar contra el canvi climàtic i aconseguir justícia social mitjançant polítiques industrials. La proposta impulsa la modernització dels polígons, millorant serveis, paviments i enllumenat, preparant-los per acollir la indústria verda, generadora de llocs de treball i investigació ambiental.

“Volem posar el focus en un camp on l’administració pot fer molt, col·laborant amb l’entorn per fer polígons més competitius i atractius per a empreses, creant llocs de treball i riquesa”, explica Escribano.

La segona moció destaca la importància de la gent gran, que representa aproximadament el 18% de la població molletana. La proposta demana la creació del Consell de la Gent Gran, atorgant-los un paper més actiu i garantint recursos i infraestructures adequades, com una nova residència pública. També busca abordar la soledat no desitjada que moltes persones d’edat avançada experimenten.

Per a Escribano, “la gent gran té molt a dir, no només per la seva experiència, sinó també per la seva lluita constant per millorar les condicions de vida i la societat en general”.

D’altra banda, el grup d’Ara Mollet ERC EUiA ha anunciat que presenta mocions relacionades amb el manteniment de via pública i neteja, mobilitat i lluita contra el canvi climàtic, i millora de l’atenció primària a Mollet.