Institucions, entitats i escoles de Mollet tornen a dir No a la violència vers les dones

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb la implicació de les escoles i instituts, les associacions de dones i d’altres associacions de la ciutat, s’adhereix al Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones, que se celebra el pròxim 25 de novembre, amb un seguit d’activitats adreçades a tothom amb l’objectiu de continuar treballant per eradicar aquesta xacra.

L’acte central serà el divendres 24 amb la lectura del Manifest unitari que es farà a les 12 del migdia davant el consistori. Amb el suport a aquest Manifest, l’Ajuntament de Mollet, un any més, vol fer pedagogia especialment entre les persones més joves, i conscienciar a la societat en general per tal de condemnar de manera contundent i sense embuts la violència envers les dones.

També amb aquest objectiu, s’han organitzat un seguit d’activitats participatives que començaran el mateix divendres 24 i finalitzaran el divendres 22 de desembre:

·Magazín matinal Especial 25N 2023 Posa’t les piles!, que Ràdio Mollet emetrà en directe des de l’Institut Gallecs el divendres 24 de les 9 a les 10.30 h.

·El recital I divendres, què? Poètica 25N, en què se sentiran veus femenines i poemes vinculats al Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones el mateix divendres 24 a les 20 h al Centre Cultural La Marineta.

·Les exposicions Existències esvaïdes i La violència té gènere, que es podran visitar del 24 de novembre al 22 de desembre al CIRD Joana Barcala.

·El taller per donar eines per comprendre i acompanyar infants que han patit violència masclista els dies 27 de novembre i 4 de desembre a les 15.15 h al CIRD Joana Barcala.

·La jornada Prostitució: una realitat que la societat i les administracions públiques han d’abordar com a violència sexual, organitzada conjuntament amb l’Associació Àgora, el divendres 1 de desembre a les 17.30 h al Centre Cultural La Marineta.

Segons l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, “considerem necessari, un any més, sumar-nos al clam més rotund contra les violències masclistes. Amb aquestes activitats, volem contribuir a identificar i a fer ben visible un fenomen que s’ha de prevenir i eradicar en totes les manifestacions. Per aquest mateix motiu, treballem en arribar a la plena conscienciació social d’aquesta problemàtica els 365 dies de l’any”.

Per la seva banda, la regidora de Feminisme, Estela Mas Cagide, ha recordat que la jornada del 25N es convoca “amb la idea de transmetre a tota la societat un missatge de rebuig i de condemna, que es veu reforçat per accions que programem amb més continuïtat, com les activitats pedagògiques que duem a terme a les escoles i els instituts de la nostra ciutat”.