Els alumnes de 7 centres educatius de Mollet crearan 9 cooperatives escolars

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, la regidora d’Ocupació i EMFO, Encarna Ortiz Jurado i la regidora d’Educació, Noa Monràs González, han fet entrega aquest dilluns del NIF a les cooperatives escolars. Enguany, en aquesta iniciativa, participen 284 alumnes de 5è de primària de 7 centres educatius de Mollet. En total es crearan 9 cooperatives.

Per 12è d’any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès continua fomentant la transmissió dels valors de l’emprenedoria a l’alumnat de les escoles de Mollet a través dels programes Cultura emprenedora a l’escola (CUEME),impulsat per la Diputació de Barcelona i Aprendre a emprendre.

Aquest any també hi participen set escoles: el Col·legi Lestonnac, l’Agrupació Escolar Anselm Clavé, l’Escola Montseny, el Centre d’Estudis Mollet l’Escola, Sant Gervasi, l’Escola el Bosc i l’Escola Federico García Lorca, que es va incorporar per primera vegada l’edició passada.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “felicitar l’alumnat i el professorat per involucrar-se en un projecte que els ajudarà a conèixer què són les cooperatives i que el fet de crear una empresa també pot tenir una finalitat social” afegint que ” els dotze anys que portem a Mollet amb aquesta iniciativa demostren el nostre compromís per seguir educant en els valors democràtics i fomentant el diàleg i el consens a l’hora de prendre decisions”.  

Per la seva banda, la regidora d’Ocupació i EMFO, Encarna Ortiz Jurado, ha destacat el projecte “no només perquè el que han après els servirà en un futur per afrontar el seu món laboral i conèixer que és l’emprenedoria, sinó fer-ho partint d’uns coneixements que els aportaran uns valors democràtics basats en el diàleg, el consens i la solidaritat”.  

Com a novetat d’aquesta edició, durant el procés de sol·licitud del NIF, es va fer una petita formació als representants de les cooperatives que van presentar la documentació a EMFO. L’objectiu de la sessió va ser explicar-los què és el número d’identificació fiscal i perquè el necessiten com a cooperativa.

El professorat dels centres citats han estat formats per tal que transmetin una sèrie de valors sobre l’emprenedoria als seus alumnes amb l’objectiu de reforçar les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.

Per treballar aquests valors se simula la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar de la qual formen part els i les alumnes. 

Actualment, les diferents cooperatives ja estan constituïdes i es troben en plena fase de disseny dels logos i dels prototips dels productes.

Els productes que elaborin es vendran a la Fira de les Cooperatives Escolars, prevista per al maig vinent. Els beneficis es destinen a fins socials escollits per cada cooperativa.