Mollet entra en fase de preemergència a causa de la sequera i haurà de limitar més el consum d’aigua

El Govern ha decretat l’entrada en fase de preemergència als 202 municipis del sistema Ter-Llobregat, entre ells Mollet del Vallès, a causa de la sequera. També la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona. En total són uns 6 milions de persones.

El canvi de fase implica una reducció de la dotació màxima d’aigua per habitant i dia, que passarà dels 230 als 210 litres.

Els ajuntaments que incumpleixen aquesta fase i tenen un consum per sobre del previst tindran que implementar mesures per reduir-lo com és el de baixar la pressió amb la que l’aigua arriba a les llars i a les empreses. Per ara es descarten talls de subministre.

La resta de restriccions es mantenen igual que en fase d’excepcionalitat, exceptuant la dotació d’aigua permesa per al reg de superfícies de gespa destinades a l’esport federat, que passa de 450 a 200 m³ per hectàrea al mes. Davant la situació de sequera, l’executiu ha fet una crida a “forçar” l’estalvi d’aigua per allunyar la fase d’emergència, que implicaria restriccions que afectarien el consum domèstic.