Ara Mollet ERC-EUiA i Junts demanen al Govern que replangi l’obertura de la pista de gel per la sequera

Els Grups Municipals d’Ara Mollet ERC-EUiA i Junts per Catalunya a Mollet han signat un comunicat conjunt on demanem al govern municipal que es replantegi l’obertura de la pista de gel natural per responsabilitat davant la sequera. La Pista de gel de Mollet, situada al costat de l’edifici de l’Ajuntament, està previst que s’obri al públic aquest divendres 22 de desembre. La pista restarà oberta dins al 7 de gener. L’horari serà de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h.

“Davant la situació de preemergència per sequera que pateix la ciutat de Mollet i Catalunya creiem que no és oportú obrir una pista de gel natural en aquests moments on totes les administracions públiques hem de donar exemple”, es diu al comunicat.

Els dos grups pensen que, tot i que s’utilitzin aigües freàtiques de la ciutat, “aquests 25.000 litres d’aigua s’haurien d’utilitzar per altres necessitats més urgents a la nostra ciutat, com la neteja dels carrers, el manteniment dels parcs i jardins i els arbres, el consum humà dels molletans o l’agricultura i la indústria”.

“D’altra banda, també és important destacar el consum energètic que necessita una pista de gel natural, d’aproximadament uns 35.000 kWh. En l’actual context d’emergència climàtica que patim, amb unes temperatures atípiques i elevades que patim fins i tot a l’hivern, mantenir el gel de la pista requereix una despesa energètica molt elevada, cosa que no és sostenible i que creiem que hi ha alternatives més ecològiques que es podrien usar. No ens podem permetre malbaratar energia”.”, assenyalen les formacions molletanes en el comunicat.

En definitiva, demanen al govern molletà que es replantegi l’obertura de la pista de gel natural enguany per responsabilitat i prudència, com han fet altres Ajuntaments de Catalunya, i es busquin alternatives per viure el Nadal “de manera més sostenible i on el comerç i els infants i famílies siguin al centre d’aquestes dates tan importants”.