El Parc de Bombers de Mollet reforçarà la seva capacitat de fer salvaments en alçada amb una autoescala

Aquest dimarts, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha recepcionat a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès, les noves autoescales (AEA) que ampliaran i milloraran els serveis del Cos de Bombers de la Generalitat. L’esdeveniment va comptar amb la presència del director general de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, i l’inspector en cap del cos de Bombers de la Generalitat, David Borrell. Aquesta operació permetrà al Parc de Bombers de Mollet tenir un d’aquests vehicles que faciliten les operacions en alçada.

El conseller d’Interior ha subratllat la importància d’aquesta incorporació, afirmant: “Les 12 noves autoescales que incorpora el cos de Bombers són les primeres després de 13 anys i, per tant, és una notícia molt rellevant pel cos perquè el dotem de més mitjans.” Elena ha destacat que aquestes autoescales són essencials per les seves prestacions i possibilitats, i ha assenyalat que l’augment de 12 nous vehicles permetrà que més parcs disposin d’autoescala i que hi hagi vehicles de substitució en cas d’avaries.

Aquesta partida de 12 autoescales M32L AS, 4 de les quals s’han presentat avui, s’incorporarà progressivament durant el 2024 a través de l’empresa adjudicatària IVECO España, SL, amb un cost total de 9.075.000 €.

Amb l’arribada imminent de les unitats restants, el cos de Bombers de la Generalitat passarà a disposar de 35 autoescales, amb un increment total de 5 vehicles, distribuïts als parcs i amb una destinada a l’ISPC per a la formació del personal.

Les quatre autoescales presentades aquesta setmana ja han estat assignades als parcs de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Girona i Tortosa. Les altres vuit, que s’incorporaran el 2024, aniran als parcs de Lleida, Manresa, Martorell, Tarragona, Terrassa, Reus, Figueres i Sabadell.

Amb l’adquisició de les noves autoescales, es donaran de baixa vuit de les unitats existents. A més, quatre més es destinaran als parcs de Rubí-Sant Cugat, Mollet del Vallès, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, on també serviran com a vehicles de substitució en cas de necessitat.

Les noves autoescales no només incrementen les capacitats operatives del cos en salvaments en alçada, extinció d’incendis i assistències tècniques, sinó que també ofereixen més prestacions. Amb una alçada màxima de rescat de 32 metres i una cistella amb capacitat de càrrega de 500 Kg, aquestes autoescales proporcionen un rescat més eficient de persones. Els nous dispositius de seguretat inclouen detectors de camp electromagnètic, càmeres òptiques i tèrmiques, i un sistema de projecció d’aigua per control remot, que reduiran l’exposició dels bombers durant les extincions.