El Mercat Vell de Mollet acollirà per primera vegada la Marató de Donants de Sang de Catalunya

El Mercat Vell de Mollet del Vallès acollirà el pròxim divendres 12 de gener la Marató de Donants de Sang de Catalunya. Es trcta d’una marató que fins ara sempre s’havia fet a la capital catalana, a Barcelona i que per primera vegada es realitza en una altra població catalana. Així ho ha explicat a Ràdio Mollet Enric Batiste, de la delegació a Mollet de donants de sang.

La particularitat de la Marató de Donants de Sang de Catalunya és que l’acapta es duu a terme de forma ininterrompuda, des de les 10 del matí fins a les 9 de la nit. Enric Batiste ha detallat a l’emissora municipal de Mollet que es pot demanar cita a través del web donarsang.gencat.cat o bé presentar-se sense cita i esperar el torn.

Al llarg de la jornada també es podrà donar plasma. En aquesta línia, Enric Batiste ha comentat que per donar plasma sí que és necessari demanar cita, ja que la donació requereix d’un procés més llarg.

El responsable de la delegació de Mollet de l’Associació de donants de sang ha recordat que la donació de sang i de plasma la poden fer aquelles persones que tinguin entre 18 i 65 anys i que pesin més de 50 quilograms. També a l’hora de la donació és necessari portar un document identificatiu oficial i no estar en dejú.