El relat “Tovallons de paper” d’Olga Sentís guanya el concurs de Verum Fictio i Vila del Llibre a Mollet del Vallès

Verum Fictio, amb el suport de la Xarxa de Viles del Llibre, ha anunciat que el relat “Tovallons de paper” de l’escriptora local Olga Sentís ha estat proclamat guanyador del concurs de relats breus organitzat en el marc de les Viles del Llibre de l’any 2023.

Les bases del concurs establien dues premisses per a la participació: que els relats s’inspirin en el lema de la Xarxa d’aquest any, “Llegir el passat per escriure el futur”, i que estiguin ambientats en una de les poblacions del circuit d’enguany. Amb aquestes directrius, Olga Sentís ha creat una història que destaca per la seva relació amb Mollet del Vallès.

Les Viles del Llibre celebrades a altres poblacions també han vist l’èxit d’altres autors. A L’Escala, Jordi Font-Agustí ha guanyat amb “La vila dels transferidors”; a Cabrils, Elisabeth Sadurní amb “Aquell estiu inoblidable”; a La Rambla de Barcelona, Sònia Guillén Colomer amb “Una estrangera en el present”. A Malgrat de Mar, el premi ha estat per a Núria Reichardt Berini amb “Dos mundos”, a Calafell, Astrid Solé Jordà amb “La vergonya”, i a Sitges, Marc Arentón amb “Emoció Artificial”.

Els relats guanyadors seran publicats en forma de llibre durant l’any 2024 per part de l’editorial BonPla Edicions, i els autors participaran en un curs intensiu d’escriptura impartit per l’escriptora Isabel Egea, destacada professional del món literari.

Verum Fictio és una associació d’escriptors dedicada a donar suport a la creació i edició d’obres literàries.