Èxit rotund a la Marató de Sang de Mollet: 169 donacions

Mollet del Vallès va respondre amb generositat a la crida de solidaritat durant la Marató de Donants de Sang celebrada el passat divendres 12 al Mercat Vell. La campanya, enmarcada dins de la Marató de Donants de Sang de Catalunya, va aconseguir reunir a 224 participants, dels quals 169 van fer una valiosa donació de sang.

La jornada va tenir lloc de 10 a 21 hores i va destacar pel seu èxit, superant l’objectiu previst de 200 participants. Entre els participants, 26 persones van decidir donar plasma, contribuint a les reserves essencials per als hospitals.

Un punt d’orgull va ser la participació de 15 persones que van fer la seva primera donació, contribuint al creixent suport en aquest acte d’altruisme col·lectiu.

Amb el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató de Donants de Sang de Catalunya destaca la importància de la solidaritat comunitària en l’acte de donar, establint una connexió única entre donants i receptors amb un objectiu comú.

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Pepi Muñoz Pareja, va destacar l’essencial compromís de la ciutat en aquesta causa. Amb més de 70.000 persones que necessitaran alguna transfusió el 2024 a Catalunya, es necessitaran més de 260.000 donacions per satisfer aquesta demanda.

Una iniciativa destacada d’enguany és la construcció del Pilar Casteller Digital, un monument que aglutinarà les donacions de la Marató. Aquesta estructura virtual serà ubicada als centres neuràlgics de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, representant la unió de tot Catalunya en aquesta nobilíssima causa.

El castell, que simbolitza la suma de les donacions, s’inaugurarà el 22 de gener i es tenyirà de vermell amb cada donació realitzada fins al Dia Mundial del Donant de Sang, el 14 de juny de 2024. La fita final és la consecució de 130.000 donacions, moment en què el monument serà completament cobert de vermell, simbolitzant l’èxit col·lectiu i l’esperança per aquells que reben aquesta ajuda tan necessària.