Ara Mollet ERC-EUiA i Mollet en Comú Podem presentaran una moció al Ple sobre la importància de la difusió de l’Ictus

El proper dilluns, dia 29 de gener, els grups municipals d’Ara Mollet ERC-EUiA i Mollet en Comú Podem presentaran una moció al Ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès sobre la importància de la difusió de l’Ictus a la nostra ciutat. La moció es presenta a partir d’una petició del grup ciutadà MolletOpina.

L’Ictus, una malaltia cerebrovascular que afecta més de 20.000 persones a l’any a Catalunya i a més de 100.000 persones a l’Estat espanyol, és una de les principals causes de discapacitat adquirida en adults i la segona causa de mort a la població, sent la primera causa de mort en dones.

Amb l’objectiu de conscienciar i prevenir aquesta malaltia, la moció presenta diverses peticions:

  1. Difusió del Coneixement: Destaca la importància de la ràpida actuació davant els símptomes d’alerta de l’Ictus, amb la finalitat de salvar vides i millorar el pronòstic de la malaltia.
  2. Codi Ictus: Subratlla la activació del Codi Ictus pel Sistema d’Emergències Mèdiques, que ha estat utilitzat en 5.711 ocasions entre gener i setembre de l’any 2023. Aquest codi implica un protocol d’actuació urgent a Catalunya, coordinat pel SEM i el telèfon 112.
  3. Campanyes de Sensibilització: Proposa la implementació de campanyes de sensibilització a escoles, instituts, centres cívics, casals d’avis i altres espais públics per educar la ciutadania sobre els símptomes d’alerta, actuació davant l’Ictus i com conviure amb la malaltia.
  4. Participació Activa: Suggereix la inclusió de testimonis de persones que hagin patit un Ictus, neuròlegs de l’Hospital de Mollet i/o de centres sanitaris de referència, així com familiars de pacients, per enriquir les campanyes i oferir una perspectiva completa de la malaltia.
  5. Acords i Col·laboració: Proposa acords començant a treballar al voltant del Dia Mundial de l’Ictus, el 29 d’octubre, i la col·laboració amb entitats i plataformes de salut pública per assegurar la màxima difusió i impacte.