Mollet en Comú Podem presenta al ple mocions sobre temes fonamentals

El grup municipal de Mollet En Comú Podem presenta 3 mocions relatives a temes fonamentals com són l’educació pública, la defensa de la cultura i la llibertat d’expressió, i dotar de més recursos i una gestió més eficient, l’acollida de persones nouvingudes.

Tres temàtiques que per a Mollet En Comú Podem són centrals per garantir la igualtat d’oportunitats, la democràcia i la justícia social.

La proposta de defensa de l’educació pública, vol refermar el compromís del consistori amb l’educació pública, la que és de tothom, i que ha de garantir equitat, cohesió, igualtat d’oportunitats. Per aquest motiu cal que disposi del finançament adequat, però també de la promoció dels poders públics, i l’empenta per ajudar a difondre els magnífics projectes que es fan a les escoles i instituts públics de la ciutat.  La moció recorda els pèssims resultats de l’informe PISA a Catalunya, i planteja que ja fa temps es coneixen les raons que han portat a aquest punt, però no s’està actuant com  correspondria.

Segons la portaveu Marina Escribano “és més necessari que mai posar l’educació i el model educatiu que volem, en el centre del debat, de les polítiques públiques i dels esforços, per tal d’avançar de la millor manera i de forma urgent i prioritària.”

La moció de rebuig a la censura vol portar al ple els atacs i vetos que s’estan produint a pobles governats pel PP i/o per VOX, en què s’estan cancel·lant espectacles ja programats, per motius ideològics, sobretot pel que fa a qüestions sexuals o d’identitat de gènere, o de caire progressista. “S’està aplicant criteris conservadors i retrògrads, tot argumentant falsos motius pressupostaris”, diu el grup. La moció defensa la cultura, la creació i la llibertat d’expressió, com a element fonamental de la democràcia plena.

 La regidora Escribano apunta que “és preocupant aquesta deriva reaccionària, no només perquè l’atac a la llibertat de pensament i creació artística atempta directament contra la democràcia, la igualtat i la justícia social, sinó també perquè suposa un cop a una industria i un sector culturals ja de per si fràgils.”

En tercer lloc, una moció que vol rebutjar de ple els discursos “populistes i irresponsables de relacionar immigració amb delinqüència”. “Aquest fet no és altra cosa que racisme, i discurs d’odi que pot ajuda a la bona convivència”.”, diu el grup municipal. El que planteja la moció, a més, és que es reguli i millori la gestió de l’acollida de persones nouvingudes, “a partir del traspàs de competències, i que treballem per la sensibilització de la diversitat cultural, característica de la nostra societat”. 

Per a Mollet En Comú Podem és fonamental la defensa de les llibertats i de la igualtat d’oportunitats. Amb aquestes mocions, es tracten temes bàsics generals, no estrictament locals, però que sense cap dubte també impliquen la ciutadania molletana.