Centenars de persones celebren a Mollet el Dia d’Andalusia


Aquest passat cap de setmana, centenars de molletans van participar en els actes organitzats pel Centro Cultural Andaluz en motiu del Dia d’Andalusia. La celebració va oferir un programa ric i variat, omplint les jornades de dissabte i diumenge amb música, ball per commemorar aquesta festivitat andalusa.

Amb els primers acords sonant a les 18:30 h, el cor rociero “Amigos del Rocío” va donar inici a la festa, el dissabte omplint el teatre de Can Gomà amb la seva contagiosa música. Els alumnes de diverses classes de ball, com Peques, Olé, Ole y Olé, Luna Nueva, Esencia, Con Duende i Pasión Flamenca, van oferir actuacions que van captivar el públic.

Els cuadros de ball de l’entitat, Semilla Flamenca, Triana, i Arte y Compás, van mostrar el seu talent amb apassionants balls flamencs. Destacant en aquesta jornada, el duo “Viejas Raíces” va oferir una actuació especial que, sens dubte, va deixar una empremta imborrable en aquesta celebració andalusa.

Durant l’esdeveniment, va tenir lloc la presentació del cartell de la Setmana Santa Mollet 2024, amb una exhibició única dels costaleros i costaleres de l’entitat. Acompanyats per la Banda de Tambores del Centro Cultural Andaluz de Mollet i les Gaitas de Irmandade a Nosa Galiza de Mollet, aquest moment va ser un dels més destacats de la nit.

El diumenge, les celebracions van continuar amb una Misa rociera a les 10:30 h a l’església de Sant Vicenç de Mollet. Posteriorment, es va desplegar la bandera d’Andalusia a la Carrer Gaietá Ventalló, amb un itinerari que conduiria cap a la Plaça Prat de la Riba.

A la mateixa Plaça Prat de la Riba, es va rendir homenatge a la bandera andalusa en un acte presidit per l’alcaldessa de Mollet Mireia Dionisio i balls posteriors. Un alegre pasacalle amb la bandera de 100 metres, portada per desenes de persones, va recórrer diversos carrers, culminant en el Pati de Can Gomà.

Per concloure les celebracions, tots els assistents van ser convidats a gaudir d’un vi d’honor i aperitiu al Pati del Teatre de Can Gomà.