El 8M promou erradicar les desigualtats de gènere amb una vintena d’activitats a Mollet

Una de les activitats del Dia de la Dona de 2023

L’Ajuntament de Mollet i les associacions de dones del municipi han organitzat un seguit d’activitats i la lectura del manifest del 8 de març per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La programació busca donar visibilitat a les desigualtats de gènere i avançar per erradicar-les.

El programa del Dia Internacional de les Dones a Mollet del Vallès concentra la majoria de les activitats entre els dies 7 a l’11 de març. Amb tot i això, la commemoració ja ha començat amb una sèrie d’actes previs com les exposicions Feminartist i Vint-i-cinc esglaons, que es poden veure aquests dies, respectivament, al CIRD Joana Barcala i al Centre Cultural La Marineta. Fins al 12 d’abril, hi ha programats més d’una vintena d’actes, entre tallers, xerrades, música i teatre. 

L’acte central és el 8 de març, a les 12 del migdia, amb la lectura del manifest institucional davant de l’Ajuntament. Hi participaran l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, i la regidora de Feminisme, Estela Mas Cagide, i comptarà amb una actuació de l’Escola de Música i Dansa de Mollet.

Segons la regidora de Feminisme, Estela Mas Cagide, “el programa d’activitats que hem preparat junt amb les entitats de la ciutat és la punta de llança de la tasca continuada que, dia rere dia, duem a terme des de l’Ajuntament per desenvolupar totes les polítiques feministes. Més enllà de la commemoració del 8M, al llarg de l’any oferim tots els recursos humans i materials al nostre abast per superar les desigualtats i discriminacions envers les dones”.

Un dels objectius principals de les polítiques d’igualtat de gènere desplegades per l’Ajuntament de Mollet del Vallès és posar de relleu el paper de la dona a la societat, visualitzar-lo, trencar estereotips culturals, promoure la igualtat d’oportunitats i erradicar les violències sexuals, una temàtica que també està inclosa en la programació del 8 de març.