L’escriptor molletà Raúl Sánchez publica “Nido de águilas”, una novel·la marcada per l’espionatge a la Barcelona de la postguerra

Raúl Sánchez amb la seva segona novel·la. Foto: Laura González Mora

La relació entre Barcelona i el Tercer Reich és la protagonista de l’obra que l’escriptor molletà Raúl Sánchez publica aquesta setmana en format físic i digital. “Nido de águilas” és una novel·la negra històrica barreja entre ficció i realitat, amb un toc d’humor i ironia de la mà del seu protagonista: Luis Costa, conegut pels lectors per la seva primera obra “Ciudad de ratas”. Costa és un periodista reconvertit en detectiu, que, pressionat per la policia, haurà de resoldre un crim i trobar el maletí més buscat. El financer més influent del país, agents nazis i membres de la resistència francesa van darrera la seva pista.

El context històric continua tenint un pes important en aquesta nova obra, ambientada en la postguerra i en plena Segona Guerra Mundial. “L’obra busca demostrar que tot i que la Segona Guerra Mundial agafa a Espanya lluny i sortint d’una Guerra Civil, la península va ser un tauler d’escacs del conflicte bèl·lic amb la presència d’agents dobles i espies d’ambdós bàndols, d’aquí el títol de la novel·la”, apunta l’autor local, i afegeix: “Mentre que a la primera novel·la, “Ciudad de ratas”, es comença a intuir el paper del Tercer Reich a Espanya, en aquest nou llibre ens trobem que els nazis ja estan assentats a Europa, i a Barcelona”.

“Nido de águilas” és la segona novel·la de Sánchez, i arriba quatre anys després de la publicació de la seva primera obra. Respecte aquesta, Sánchez assegura que “Nido de águilas” té “un ritme més àgil i accelerat, m’atreviria a dir cinematogràfic; on el món de la nit pren més protagonisme i coneixem nous llocs emblemàtics de la ciutat comtal”. Els escenaris on es desenvolupa la trama són reals i alguns dels fets també, però “en aquesta novel·la la ficció pren més protagonisme” explica l’autor local.

La publicació està disponible des d’aquesta setmana a La Llibreria Illa de Mollet. També es pot trobar en format físic i digital en la principal companyia de comerç electrònic.