Un any més, l’Ajuntament de Mollet col·labora en el Brain Film Fest

Del 13 al 17 de març, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona,  acollirà la setena edició del Brain Film Fest XIV Premi Solé Tura. Es tracta d’un festival internacional de cinema sobre el cervell impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i Minimal Films, amb la col·laboració, entre d’altres institucions, de l’Ajuntament de Mollet. 

Així mateix, en el marc del Brain Film Fest s’atorgarà el XIV Premi Solé Tura per a documentals de nova creació al voltant del cervell amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les condicions del cervell i l’impacte social de les seves malalties, propiciar la creació audiovisual i recordar la figura de Jordi Solé Tura. Aquest premi està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Uszheimer i Minimal Films.

En aquesta edició, entre d’altres activitats, a través de la projecció de curtmetratges i llargmetratges, taules rodones i tallers, el focus estarà posat en el cervell i les emocions d’infants i adolescents, la diferència entre edatisme i envelliment, com tractem la gent gran o com madura el cervell segons el gènere  biològic, la menopausa o com la intel·ligència artificial permet desxifrar l’edat biològica. 

El Festival s’inaugurarà el dimecres 13 de març amb la projecció de La memòria infinita, la darrera pel·lícula de la directora i productora xilena Maite Alberdi, a qui durant la cerimònia d’inauguració es reconeixerà la seva trajectòria amb el premi Especial Brain Film Fest 2024.

Pel que fa la programació, a la secció especial competitiva, destaca la projecció del film 20.000 especies de abejas, l’opera prima de la directora basca Estibaliz Urresola Solaguren premiada amb l’Os de Plata de la Berlinale i 3 premis Goya.  

El premi Sole Turà (al millor curtmetratge, al millor llargmetratge i el que atorga el públic assistent a la sala) es donarà a conèixer el dia de la cloenda del Festival.

XIV Premi Solé Tura

Aquesta iniciativa té l’origen l’any 2011 quan la Fundació Uszheimer, juntament amb la família Solé Tura, va crear el Premi Jordi Solé Tura per sensibilitzar, conscienciar i donar un major valor a l’acte de viure i conviure amb les malalties neurodegeneratives. El premi es constitueix com un homenatge al polític molletà, que va patir la malaltia d’Alzheimer en els darrers anys de la seva vida.

De mica en mica s’ha anat obrint l’abast del premi a totes les obres que donen a conèixer diferents aspectes del cervell, tant les seves meravelloses capacitats com les malalties i condicions que l’amenacen, i també s’ha anat ampliant la durada fins a convertir-se en un festival de cinema temàtic de referència internacional que integra projeccions, xerrades i tallers.

L’Ajuntament de Mollet dóna suport a aquest certamen des dels seus inicis a través del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura, que té per objectiu difondre la figura i la tasca política i intel·lectual del polític molletà.