Ara Mollet ERC EUiA demana al ple municipal crear una taula per reactivar el comerç de Mollet

Sergi Suàrez, regidor d’Ara Mollet ERC EUiA

El grup municipal d’Ara Mollet ERC-EUiA presenta una moció al Ple Municipal de març per impulsar la creació d’una Taula de Reactivació del Comerç a Mollet del Vallès. La proposta destaca la importància del teixit comercial en la vitalitat de la ciutat, no només com a generador d’ocupació i dinamitzador econòmic, sinó també com a element cohesionador social i de progressiu desenvolupament local.

En la moció, s’expressa la preocupació pel tancament de comerços a Mollet del Vallès, provocat pels canvis en els hàbits de consum, la inflació creixent i la competència agressiva d’altres ciutats que potencien el comerç local. Malgrat els esdeveniments existents com Fora Estoc o Mollet és Fira, es considera que són insuficients per fer créixer el sector.

En aquest context, el Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-EUiA proposa la creació d’una Taula de Reactivació del Comerç, que inclourà representants comercials, del govern local, de tots els grups municipals i tècnics. L’objectiu és treballar conjuntament en l’estratègia comercial i la dinamització econòmica de Mollet del Vallès.

En les paraules de la moció, “creiem que a Mollet ens interessa tenir un sector comercial potent; d’aquí la necessitat de promoure la formació i assessorament d’aquest sector, incloure el comerç en les estratègies de dinamització social i econòmica i fer valdre el producte de quilòmetre zero, vetllant així per una sostenibilitat cada cop major en l’experiència de compra i els hàbits comercials.”

La proposta també inclou l’estudi de locals comercials buits durant el 2024 i la possible creació d’una oficina de locals buits per dinamitzar aquests espais amb nous establiments comercials. S’estima que aquesta iniciativa serà fonamental per a la dinamització comercial de Mollet del Vallès i per activar accions públiques i privades per reimpulsar el sector a la ciutat.

Amb aquests acords, Ara Mollet ERC-EUiA insta a considerar la creació d’una partida pressupostària per a la dinamització comercial en el pressupost del 2025 i proposa traslladar els acords a diverses entitats, inclòs el Consell de Ciutat, sindicats, la Federació d’Associacions de Veïns i altres organismes rellevants de la comunitat.