Per a elles

Reclamem més presència d’il·luminació per disminuir la por d’anar pels accessos de Francesc Layret cap a Gallecs durant els recorreguts pels dos ponts de l’A7. La seguretat és cosa de tothom, i fins i tot les veus més petites són capaces d’obrir els ulls als adults per mostrar una realitat que potser no hi veuen. Per exemple, els accessos a Gallecs, uns accessos i recorreguts per a dones sense cap il·luminació.

Punts negres d’accessibilitat que ha de complir l’ajuntament en els entorns per a elles. Hi ha eines utilitzables i practicables per a millorar la seguretat i la comoditat de la manera més autònoma i natural possible, que no s’apliquen avui dia en els recorreguts per a elles. Les dones sempre passen corrent per inseguretat davant la manca d’il·luminació.

Cal més il·luminació pels dos ponts que donen accés a l’entrada de Gallecs. Una zona que durant anys ha estat d’inseguretat. Fins i tot les dones, per por, eviten aquests accessos i l’envolten, iniciant altres camins cap als següents ponts situats darrere el camp de futbol Hermanos Gonzalvo, Pinetons, en companyia d’amics o familiars.

Seria recomanable que el nostre Ajuntament de Mollet realitzi un estudi per a aquests dos accessos sense il·luminació. Es podria valorar la instal·lació de llums a cada punt negre dels ponts per a que les dones que realitzen esport a Gallecs no se sentin insegures pels seus recorreguts, o per qualsevol incomoditat en aquests dos accessos o per altres recorreguts per la manca d’il·luminació als ponts d’accés a Gallecs.

Toni Garcia

Veí de Can Borrell