El Museu Abelló fa avui 25 anys

Imatge de l’inauguració de l’any 1999

El 27 de març del 1999, avui fa 25 anys, s’obrien les portes del Museu Abelló per primera vegada, fruit de la donació del pintor i col·leccionista  Joan Abelló a la seva ciutat natal, culminant així el somni pel qual l’artista va treballar durant tota la seva vida. Durant aquests 25 anys, el Museu ha fet prop de 300 exposicions, la majoria de producció pròpia, més d’un miler d’activitats, més d’un centenar de préstecs i ha exercit de punt cultural de la ciutat. 

Per commemorar aquesta efemèride, el proper 17 d’abril, es presentarà el nou volum de la col·lecció Vicenç Plantada “Any Abelló. Centenari del naixement del pintor i col·leccionista molletà”, que donarà el tret de sortida a un cicle de xerrades que serviran per aprofundir en les col·leccions més destacades del fons del Museu.

Aquestes xerrades, que aniran a càrrec de diferents especialistes, tenen com a objectiu posar en valor la gran tasca col·leccionista de Joan Abelló que ha permès fer del Museu Abelló una institució de referència en el panorama museístic de l’art català. 

El 18 maig, Dia Internacional dels Museus, es farà l’acte central de la celebració dels 25 anys amb activitats per a totes les edats.

Així mateix, al llarg de l’any, a través de les xarxes socials del mateix Museu i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, es donaran a conèixer les millors exposicions que s’han dut a terme al llarg d’aquests 25 anys.