La Festa de l’Arbre i la Biodiversitat es farà finalment el dia 7 d’abril

La Festa de l’Arbre i la Biodiversitat s’ha programat de nou pel proper diumenge 7 d’abril  a Gallecs (creuant l’autopista per l’accés del C/ Francesc Layret). Aquesta nova data arriba després que la celebració de la Festa s’hagi hagut de posposar en dues ocasions al llarg del mes de març a causa de la pluja. 

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural organitzen aquesta festa per seguir reivindicant la importància dels boscos, els espais verds i la biodiversitat en general a través de diferents activitats lúdiques i amb una plantada popular de 600 arbres i arbustos autòctons. D’aquesta manera Mollet continua treballant per ser una ciutat cada cop més adaptada a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

A més, en aquesta edició, marcada per un context d’emergència per sequera, la plantada es farà amb llavors i plançons amb criteris de repoblació ambiental i forestal, per la seva revegetació sense aportacions addicionals de reg.

Enguany s’incrementa el nombre de tallers familiars, per donar a conèixer els beneficis de la biodiversitat, amb la construcció d’hotels d’insectes, itineraris d’identificació de rèptils, ocells, amfibis i plantes i la seva incorporació als projectes de ciència ciutadana, contacontes amb l’home que fabricava caixes niu i una activitat de reconeixement de petjades d’animals, amb la col·laboració dels Agents Rurals del Vallès Oriental.