Volem que Cuba surti de la llista de països que patrocinen el terrorisme

Des de Mollet amb Cuba ens afegim als nombrosos pronunciaments de solidaritat perquè Cuba surti de l’espúria llista de països “que suposadament patrocinen el terrorisme”.  Una acusació falsa i vergonyosa que suposa un insult a les víctimes reals del terrorisme. Això es fa amb l’objectiu d’aïllar i empobrir a Cuba perpetuant i empitjorant el Bloqueig per intentar aconseguir la rendició de Cuba mitjançant la gana i la misèria.

És intolerable que els EUA, la nació que més mal ha fet a la humanitat amb les seves guerres genocides i el terrorisme contra els pobles es permeti la facultat de donar certificats de democràcia als que s’agenollen a la seva voluntat i acusi països com Cuba terroristes” pot no doblegar-se als seus designis imperialistes. Els EUA fan aquesta acusació a Cuba alhora que recolzen i protegeixen l’estat d’Israel per continuar ampliant el seu genocidi contra el poble palestí.

Recentment Antony Blinken, secretari d’Estat dels EUA, en una declaració contradictòria. manifesta que ha tret Cuba de la llista dels països que “no cooperen plenament amb els esforços antiterroristes”. Tot i això es manté a Cuba “a la llista dels que promouen el terrorisme” la qual cosa porta a sancions econòmiques”.

Precisament el poble cubà sap què és terrorisme perquè ho ha patit a les seves carns.

Cuba ha fet de la Solidaritat, la Justícia Social i la Pau dades d’identitat. Cuba comparteix allò que té, no allò que li sobra. Gràcies a ella, milions de persones de gairebé 150 països s’han beneficiat de la col·laboració dels més de 600.000 brigadistes internacionals que han ofert serveis de salut, educació, etc.; una tasca humana i solidària reconeguda per nombrosos organismes internacionals i pels propis pobles. Cuba bloquejada continua sent solidària: Dos exemples més d’això van ser les més de 40 nacions que van rebre ajut de les brigades cubanes per lluitar contra la Covid.19 i les diverses mediacions, en nombroses ocasions, per a la resolució de conflictes per aconseguir la pau.

Aquest exemple de dignitat que representa Cuba resulta insuportable per al govern imperialista de Washington que la sotmet a un criminal Bloqueig econòmic, comercial i financer per més de 60 anys així com la imposició de nombroses lleis que atempten la sobirania de Cuba, afegint-hi les 243 mesures implementades per Trump i ratificades per Biden que suposen un empitjorament del mateix Bloqueig. L’Assemblea General de l’ONU s’ha pronunciat durant 31 anys consecutius amb un rebuig gairebé total contra el Bloqueig dels Estats Units. El 2023, 187 països es van pronunciar contra el bloqueig, 2 a favor (EUA i Israel) i una abstenció (Ucraïna).

El Bloqueig viola el dret a la vida, a la salut, a l’educació, ho senten les famílies a través del des proveïment a les botigues, les cues llargues, els preus excessius o els salaris devaluats. Cuba perd 454 milions d’euros cada mes per culpa del Bloqueig. Des de l’inici del Bloqueig es calculen perdudes en 154.217 milions de dòlars (7 cops el PIB dels EUA). Recordem també els 5 herois cubans presoners de l’imperialisme que van pagar entre 13 i 16 anys de presó als EUA precisament per descobrir i informar els plans terroristes de l’extrema dreta cubana americana contra Cuba. El seu objectiu era únicament impedir aquests actes terroristes. D’aquests plans terroristes se’n va informar als EUA que va decidir capgirar la truita i acusar falsament “de conspiració per assassinar i posar en risc la seguretat dels EUA.”

Mollet amb Cuba