Alexia Putellas i la Fundació Eleven converteixen Mollet en una festa del futbol

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Eleven han signat un acord de col·laboració per posar en marxa la primera acadèmia d’ ‘Eleven’ a Mollet. Hi participaran 100 nenes molletanes de 4 escoles i 4 instituts de la ciutat. Un cop signat el conveni, Alexia Putellas s’ha convertit en la gran protagonista de la Festa del Futbol que s’ha organitzat a la plaça Major i que ha aplegat a centenars de nens i nenes.  

En aquest primer curs s’escolliran 100 nenes d’entre 8 i 16 anys i el projecte es durà a terme al camp municipal Germans Gonzalvo. Aquest primer any el projecte es planteja com una prova pilot, per acotar l’abast del projecte per a que sigui possible i factible. Per aquest motiu, les nenes s’escolliran d’entre 4 escoles, que són les més properes a la instal·lació; escola Joan Abelló, del Bosc, Joan Salvat Papasseit, Col·legis Nous i els 4 instituts públics de la ciutat: l’INS Gallecs, Mollet, Aiguaviva i Vicenç Plantada.

L’elecció de les nenes es fa entre la Fundació Eleven, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i els centres educatius tenint en compte la informació educativa i social de les nenes que hi participaran. L’objectiu del projecte és treballar l’educació emocional d’aquestes nenes a través de l’esport, concretament el futbol femení.

El conveni que s’ha signat aquest dijous té una durada d’un any i s’anirà prorrogant a mida que avanci el projecte. Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ” aquest és un nou projecte de ciutat, i visualitzem la seva implantació a llarg termini“.  L’Alcaldessa ha recordat que “l’Alexia és un referent per moltes dones i moltes nenes de Mollet, perquè ha demostrat que les nenes poden tenir els mateixos somnis que els nens i que amb esforç, amb treball i amb talent el somnis es poden fer realitatEstem molt contens que hagi pensat en Mollet per la primera de les seves acadèmies“.

La jugadora molletana, Alexia Putellas, ha volgut “agrair a l’Ajuntament de Mollet la predisposició i la iniciativa que han tingut per recolzar aquest projecte“. A més a ha afegit que “és un dia molt especial per tot l’equip de la Fundació perquè donem la benvinguda a Mollet amb aquest projecte. Sempre que torno a la meva ciutat em sento molt estimada“.

Raúl Broto Cervera, regidor coordinador general, “No vam dubtar ni un segon a sumar-nos al projecte. Vull agrair a l’Alexia haver pensat en Mollet per a desenvolupar-lo. És un projecte que encaixa perfectament amb l’ànima social de la nostra ciutat, ja que tot i que l’esport és el vehicle, el projecte és un projecte social que ajudarà a nenes molletanes en situació de vulnerabilitat a millorar les seves oportunitats“.

Miriam Chaves, responsable de la Fundació a Mollet del Vallès, ha explicat que “l’acadèmia serà gratuïta i es vol fomentar l’esport des d’un vesant no competitiu“. Chaves ha afegit que “acompanyarà a cada entrenador un educador social“.

Durant aquest 2024 l’Ajuntament de Mollet aportarà 20.000 euros a la Fundació  Eleven per desenvolupar aquest projecte a la ciutat. L’acadèmia començarà a funcionar a partir del mes de setembre.


Alexia Putellas, protagonista de la Festa del Futbol

Per a celebrar l’acord de col·laboració i donar a conèixer la Fundació Eleven, s’ha organitzat una festa del futbol a la plaça Major amb jocs i activitats esportives com futbol 3×3, porter inflable, xutòmetre, futbolí humà…

Alexia Putellas ha estat la gran protagonista de l’esdeveniment que ha aplegat centenars de nens i nenes  a la plaça major que no han volgut perdre l’oportunitat de fer-se una foto, demanar un autògraf o jugar al 3×3 de futbol amb la futbolista molletana.