La Fundació Sanitària Mollet inaugurarà el nou edifici Campus Fundació al setembre

Aquest dimarts, Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet, ha anunciat que el nou campus de la Fundació Sanitària Mollet obrirà les seves portes al proper mes de setembre. El nou edifici, de tres plantes, s’estrenarà amb quatre cicles de formació professional, proporcionant una oferta educativa que fins ara no existia al territori. Aquest fet permetrà dotar l’Hospital de Mollet de nous professionals formats al mateix campus.

El nou edifici comptarà amb un auditori amb capacitat per a més de 300 persones, espais docents i de formació, així com una zona per a la part administrativa. Aquesta nova distribució alliberarà 950 m² d’espais a l’hospital, facilitant així una millor organització interna.

Tot i que per al curs 2024-2025 no ha estat possible oferir assignatures de grau d’infermeria en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), Jaume Duran ha remarcat que el vincle amb aquesta institució és molt bo i que no es renuncia a la possibilitat d’oferir un grau sencer en els propers anys.

A més, el nou campus vol acollir alumnes d’altres cicles d’instituts de la zona als seus laboratoris de simulació, així com la nova assignatura de medi ambient que s’impartirà a l’ESO. La inauguració oficial del nou edifici està prevista per a inicis d’octubre.

En l’esmorzar de premsa d’aquest matí, la Fundació Sanitària Mollet ha fet balanç del seguiment de les accions de 2024 i dels projectes previstos per a 2025. Entre les accions destacades, s’inclou el desplegament del programa d’APP per a pacients i familiars, i la millora dels serveis d’urgències. A més, s’ha posat el focus en la millora de l’experiència dels pacients i familiars, així com en la inversió en docència i recerca per estabilitzar els professionals i millorar la qualitat de la feina.

Altres projectes rellevants inclouen l’inici de l’Institut Oncohematològic de l’FSM, que ocuparà 950 m² dels espais alliberats de l’hospital, i la creació de nous dispositius d’atenció a la dependència. La Fundació també ha destacat la incorporació d’un nou dispositiu de TAC Cardiològic i tecnologia d’IA a la imatge de radiologia al servei de les UCIES, així com l’acreditació per a la docència MIR de traumatologia.

Finalment, la Fundació ha estat reconeguda amb el premi Europeu a Hospitals neutres de Carboni, demostrant el seu compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat territorial.