Els professionals de l’ASSIR Mollet rebutgen el trasllat temporal del servei al CAP de La Florida

Els professionals de l’ASSIR Mollet han expressat la seva oposició al trasllat temporal del servei des de la seva actual ubicació al CAP de Can Pantiquet fins al CAP de La Florida, a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest canvi ha estat decidit per la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat Vallès Occidental i Vallès Oriental de l’Institut Català de la Salut (ICS) com a conseqüència de les obres previstes al CAP de Plana Lledó, que necessiten reubicar el servei de pediatria.

En una carta enviada a diverses associacions, l’equip de l’ Atenció Sexual i Reproductiva (ASSIR) Mollet ha denunciat que la decisió s’ha pres de manera “unilateral” i sense tenir en compte l’impacte que tindrà sobre la població a la qual ofereixen assistència, especialment dones i adolescents. Segons els professionals, “s’estan vulnerant els drets de la salut sexual i reproductiva a l’ubicar-nos en un espai de difícil accés en transport públic”, fet que complicarà l’accés a aquests serveis per a molts usuaris de la zona del Baix Vallès.

Els professionals argumenten que el trasllat afectarà negativament una part important de la població de Mollet i altres municipis propers, com Sant Feliu de Codines, Gallifa, Caldes, Palau, Parets, Sant Fost, Martorelles i La Llagosta, ja que moltes d’aquestes localitats no tenen connexions de transport públic adequades fins a Santa Perpètua. En aquest sentit, manifesten que “exiliar-nos a la Florida amb la mirada còmplice del govern de Mollet deixa sense atenció a molta població vulnerable”.

A més, els treballadors es mostren preocupats per la durada de les obres, que es preveu que s’allarguin fins a 18 mesos, tot i que temen que aquesta situació es pugui prolongar. “Ens anuncien que serà temporal, però aquest compromís no l’hem vist per escrit”, remarquen, evidenciant la incertesa sobre la durada real del trasllat.

També assenyalen que el servei ja ha patit quatre mudances durant la pandèmia, fet que ha creat confusió entre les usuàries. “Encara hi ha usuàries que es perden perquè no saben on estem ubicats”, afegeixen, subratllant la manca de continuïtat en la ubicació del servei.

Davant d’aquesta situació, els professionals de l’ASSIR Mollet exigeixen “una solució per part del govern de Mollet” i reclamen “implicació pels governs de totes les poblacions afectades”. L’equip expressa la seva confiança en les polítiques feministes i en la voluntat de l’Ajuntament de Mollet de defensar els drets de les dones, i reivindiquen que es busquin alternatives que permetin mantenir el servei a Mollet durant el període d’obres.

Amb aquesta carta, els professionals han volgut fer pública la seva preocupació i demanar el suport de la ciutadania i les institucions per tal d’evitar el trasllat del servei fora de Mollet i garantir així una atenció adequada a la població del Baix Vallès.