Les dones d’Ara Mollet atorguen el VII Premi Maria Àngela Palau a la coreògrafa molletana Núria Guiu Sagarra

En el marc de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el col·lectiu de dones d’Ara Mollet ERC celebrarà el pròxim dimarts 11 de març a les 19 h l’acte de lliurament del VII Premi Maria Àngela Palau, un reconeixement a la trajectòria i aportacions de dones i entitats molletanes en favor de la igualtat de gènere i la cultura.

Enguany, la guardonada és Núria Guiu Sagarra, coreògrafa i performer amb una destacada carrera en el món de la dansa contemporània. L’acte tindrà lloc al local d’Ara Mollet ERC, situat al carrer Marià Fortuny, 23, i comptarà amb la presència de membres de l’entitat i persones del teixit cultural i social de la ciutat.

Aquest premi arriba després d’un any especialment important per a Núria Guiu, que ha estat reconeguda amb el Premi Butaca a la millor coreografia 2024 per la seva peça Supermedium.

Una trajectòria destacada en la dansa contemporània

Nascuda a Mollet del Vallès, Núria Guiu es va graduar en dansa clàssica a l’Institut del Teatre i va formar part d’IT Dansa. La seva trajectòria professional l’ha portat a treballar amb reconegudes companyies internacionals com Cullberg Balletten, Gisele Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company, Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal i Kobalt Works, entre d’altres.

A més de la seva carrera com a ballarina i coreògrafa, és professora certificada de Ioga Iyengar i està cursant el Grau d’Antropologia i Evolució Humana a la UOC. Ha exercit també com a assistent artística de Gisele Vienne i ha participat en obres destacades com Crowd i This Is How You Will Disappear.

Des del 2012, Guiu ha desenvolupat una intensa tasca coreogràfica, explorant la relació entre el cos, la imatge, el poder i la digitalitat. La seva peça Likes va ser seleccionada per la plataforma europea Aerowaves 2018 i guardonada amb diversos premis, com el Premi Ciutat de Barcelona 2018, el Premi de la Crítica 2018 i el Premi DansaCat 2020.

En els darrers anys, ha creat obres innovadores com Spiritual Boyfriends (estrenada al Festival Grec 2020), Futuralgia (per al Dance Theater Bremen), Cyberexorcisme (amb cinc tiktokers), Medium i Supermedium. La seva aportació artística i investigació al voltant de la dansa i l’entorn digital li van valer el Premi Nacional de Cultura 2022.

Amb aquest guardó, les dones d’Ara Mollet reconeixen la seva contribució a l’art i la cultura, així com el seu paper com a referent per a noves generacions de dones en les arts escèniques.