La MITMO se celebrarà els dies 16, 17 i 18 d’abril en espais controlats i d’aforament limitat

Moment de la presentació de la MITMO 2021

Aquesta primavera, Mollet del Vallès tornarà a celebrar la Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO). La MITMO s’iniciarà el pròxim divendres 16 i s’han programat espectacles fins al diumenge, dia 18. En aquesta edició, la 14a, s’oferiran un total de nou espectacles i 14 representacions. Les 9 companyies d’enguany són totes catalanes i oferiran espectacles d’un format més gran que en les anteriors edicions. Els espectacles es concentraran al Mercat Vell, a la Sala Fiveller i a Can Gomà, però també es podran veure en directe per internet. Les representacions tenen aforament limitat per respectar les mesures Covid-19 i s’han de comprar les entrades, a partir de dilluns dia 12, a la web municipal o bé a La Marineta.


Aquest divendres, al Centre Cultural La Marineta, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el director de la Mostra, Jordi Monserdà, i la regidora de Cultura, Mercè Pérez han presentat el festival, les novetats i els canvis motivats per la pandèmia.

La regidora de Cultura ha destacat que després  que l’any passat l’Ajuntament i Galiot es veiessin obligats a suspendre l’edició de la MITMO per l’epidèmia “era important per la ciutat mantenir aquesta edició tot i que s’ha ajustat a la situació”. La regidora es referia al fet que enguany hi ha menys espectacles que en anteriors edicions i no n’hi ha en espais públics oberts.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs va explicar que l’Ajuntament de Mollet està treballant per anar recuperant i normalitzant les cites emblemàtiques anuals que té la ciutat entre les quals hi ha la MITMO. “De la tristor de l’any passat, passem a tenir una certa il·lusió pel futur”, va dir l’alcalde. Monràs va desitjar que la pròxima edició, la dels quinze anys, es pugui fer ja amb tota tranquil·litat.

El director de la Mostra, Jordi Monserdà, va qualificar la MITMO d’enguany com “especial perquè l’any que ve fem quinze anys”. Monserdà va explicar que l’edició actual destacarà per la gran qualitat dels espectacles i va explicar que tots ells eren muntatges “complexos” i d’un format diferent del de les edicions anteriors. Va destacar que moltes de les companyies tenien premis nacionals pels seus espectacles i que una d’elles, Estaquirot teatre utilitzarà la MITMO per fer la primera actuació de la seva gira de cloenda.

Jordi Monserdà va oferir una visita guiada a l’exposició de la Marineta

EXPOSICIÓ TITELLES DEL MÓN

Avui divendres s’ha inaugurat a la Marineta l’exposició “Titelles del Món” organitzada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès i Galiot Teatre. L’exposició es podrà veure fins al pròxim 30 d’abril de dilluns a divendres, de 15.30 hores a 21 hores.

L’exposició itinerant “Titelles del Món” va a càrrec de Galiot Teatre i en la mateixa mostra diferents peces de la seva col·lecció. Galiot Teatre va néixer l’any 1994. El 2019 va celebrar el 25è aniversari. Des de l’any 2014, arran de la recerca de 60 titelles antigues del món per construir la instal·lació Carpa Món Titella, han anat arribant a Can Galiot diferents peces de col·lecció. Aquestes titelles s’han documentat i formen part de l’exposició

TALLER FAMILIAR AL MUSEU ABELLÓ

Amb motiu de la celebració de la Mostra de Titelles de Mollet (16, 17 i 18 d’abril), el Museu Abelló proposa aquest dissabte i diumenge 10 i 11 d’abril (11.30h) un taller per crear els vostres titelles fent servir de model els titelles que formen part de la Col·lecció Abelló.