Oriol López plega i tanca una etapa de 14 anys representant ERC a l’Ajuntament de Mollet 

Oriol López ha presentat la seva renúncia a l’acta de regidor al Ple de l’Ajuntament i no serà present al consistori que es configurarà el proper 17 de juny de 2023, segons ha informat ERC en un comunicat. López tanca així una llarga etapa en la qual ha liderat la formació republicana a l’Ajuntament de Mollet i que ha permès a aquesta formació ser la primera força de l’oposició. 

El 30 de juny del 2009 Oriol López assumia el relleu del llavors únic regidor d’ERC a l’Ajuntament de Mollet, Xavier Fenosa, i entrava a formar part del Ple municipal de Mollet. Des de llavors, ha encapçalat la candidatura d’ERC tres vegades: el 2011, el 2015 i el 2019, assolint en aquesta darrera comtessa els millors resultats d’Esquerra a Mollet en unes municipals, 6 regidors i regidores. 

El gener del 2022 l’assemblea de militants i simpatitzants d’ERC Mollet escollia Marta Vilaret per encapçalar la llista a les darreres eleccions del passat 28 de maig de 2023, però Oriol López hi feia tàndem com a número 2 de la llista, donant continuïtat a l’equip municipal.

Passades les eleccions, després dels resultats electorals i de 14 anys de fer feina a l’oposició des del Grup municipal d’Ara Mollet-ERC, el fins ara regidor considera que ha arribat el moment de donar pas a noves persones al consistori. “L’Esquerra a Mollet de fa 14 anys i la d’ara a l’Ajuntament no tenen res a veure. Érem el grup més petit amb només un regidor i ara som la segona força a Mollet. Hem construït una alternativa i som presents al carrer. Estic molt content de la feina feta, i ara toca liderar a altres persones. Però jo sempre treballaré per al projecte col·lectiu d’Ara Mollet-ERC: Mollet el primer, valors republicans, una esquerra àmplia i transformadora, i la República catalana.” 

Malgrat haver estat sempre a l’oposició, amb el lideratge de López durant tots aquests anys Ara Mollet-ERC ha fet un salt de gegant tant en número de militància i entorn com en representació institucional a Mollet. Així ho expressa la presidenta de la secció local, Meritxell Humbert: “Només podem tenir paraules d’agraïment per la gran tasca que ha fet tots aquest anys l’Oriol per l’organització a Mollet, amb un lideratge treballador, persistent i optimista, apostant sempre per sumar amb d’altres sensibilitats amb qui compartíem objectius i obrint les portes del partit a molta gent i molt diversa que ha contribuït a fer d’Ara Mollet–Esquerra el projecte que més s’assembla a la societat molletana, així com consolidant-lo com a única alternativa al govern que el PSC ostenta des del 1987.” 

Marta Vilaret, que encapçalava la candidatura les darreres eleccions, liderarà aquesta nova etapa al consistori. “Entenc la decisió de l’Oriol López després de tots aquests anys i la respecto, amb la seguretat que em dona el fet que continuarà aportant la seva experiència i visió al projecte des de la secció local. Després dels resultats de les últimes eleccions municipals, que no són els que volíem ni els que esperàvem, toca no rendir-se i seguir treballant per enfortir el nostre projecte de ciutat per Mollet”. 

Així doncs l’Oriol López cedeix la representació al ple de l’Ajuntament, però, segons diu ERC en un comunicat “en cap cas deixa la política ni el projecte molletà, i continuarà treballant per la ciutat des de la secció local d’ERC, on ajudarà a liderar una nova etapa en la que els republicans es conjuren a seguir treballant més i millor per tal de seguir fent una oposició constructiva i representant l’únic projecte que pot bastir l’alternativa al govern actual”.  

Qui entrarà en substitució de López a formar part del ple serà Sergi Suárez, número 6 de la llista d’Ara Mollet-ERC-EUiA, que ja va ser regidor la darrera legislatura.