Molletopina demana a l’Hospital de Mollet un intèrpret de llengua de signes per les persones sordes

El grup d’opinió Molletopina es va reunir el passat dimecres 7 d’abril amb representants de l’Hospital de Mollet per exposar les seves propostes per a la implantació de la Llengua de Signes a l’Hospital de Mollet.

A la reunió Molletopina va Exposar el problema amb què es troben les persones sordes quan han d’acudir a urgències de l’Hospital de Mollet. Una visita a urgències no és una cosa programada, amb la qual cosa, consideren que hauria d’existir un protocol perquè les persones sordes puguin comunicar-se amb recepció, triatge i personal mèdic per tal que el pacient sord / a pugui marxar a casa havent entès el diagnòstic sense la necessitat de tenir un familiar al seu costat.


En el cas de les visites concertades amb alguna especialitat de l’Hospital el problema es pot controlar amb més temps i previsió, avisant que va assistir una persona sorda es podria activar un protocol perquè hi hagués un servei d’intèrpret de Llengua de Signes.

En el cas de Diagnòstics Greus sol·liciten, en la mesura del possible, que Direcció de l’Hospital de Mollet estudiï la manera que l’intèrpret de Llengua de Signes estigui presencialment.

Aquesta reunió ve precedida d’una anterior reunió amb Ana Díaz, regidora coordinadora de l’àmbit de Drets Socials i altres regidors i tècnics de l’Ajuntament de Mollet. Des que vam dur a terme la primera reunió amb l’Ajuntament el passat mes de febrer Molletopina explica que està tenint un feedback quinzenalment amb la regidora, la qual els exposa els avenços que s’estan fent per implantar un intèrpret de Llengua de Signes en organismes municipals.


“Som conscients que, des de la regidoria i el seu equip de treball, s’han posat en contacte amb l’Hospital per comentar la problemàtica, per aquest motiu suggerim a la directora de comunicació i al director d’atenció a l’usuari i admissions que parlin amb ella, ja que tenim constància que molts d’aquests serveis d’intèrpret de Llengua de Signes els presta FESOCA”, comenten des d’aquest grup.

Mollet Opina valora “positivament” la primera trobada amb l’Hospital de Mollet i explica que la directora de comunicació promet donar-nos feedback 1 cop duta a terme la reunió interna i havent valorat les propostes.

“Des de Molletopina sempre hem respectat els temps, sabem que no és feina fàcil posar en pràctica les propostes, però estem convençuts que es podran aconseguir”, comenten.