El Procicat amplia set dies més el confinament comarcal

Agents de policia de Mollet en un control per assegurar el confinament

El Procicat ha aprovat avui mantenir el confinament comarcal set dies més. És a dir els molletans, fins al dilluns dia 26 d’abril, no podran sortir del Vallès Oriental. El Govern, però, preveu posar en marxa la reobertura aquest 26 d’abril si els indicadors acompanyen.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat la “pròrroga” de set dies del confinament comarcal per consolidar l’estabilització de les dades epidemiològiques i de la pressió assistencial i, fins i tot, per arribar a una situació de regressió als hospitals. “Aquests set dies els necessitem”, ha dit Ramentol, que ha recalcat que no es poden plantejar processos d’obertura fins que no es constati “de manera fefaent” que s’ha sobrepassat el pic de contagis i de pressió assistencial. Sí que ha constatat que no hi ha hagut una explosió de casos per Setmana Santa, però ha remarcat que els centres sanitaris han hagut de fer desprogramacions.