L’Ajuntament de Mollet s’adhereix a la Declaració  per la Pau davant el conflicte a Ucraïna  

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat per unanimitat adherir-se a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa  d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya on es fa una crida a la pau i al diàleg i es rebutgen els conflictes armats com el que està patint Ucraïna.

En aquest sentit, es fa una crida a trobar una sortida pacífica, no només per part dels actors directament implicats, sinó que també de tots els que poden tenir un paper destacat, en especial la Unió Europea, per tal de generar espais de negociació, cooperació i acord.

Davant d’aquesta situació, es denuncia que la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèl·lic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades que caldrà atendre, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa.

Per tot això, la declaració apel.la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.