La vacunació a Mollet s’accelera i ja són 10.000 persones les que han rebut una dosi

Al centre cívic de Can Pantiquet es va començar a vacunar dissabte

La vacunació avança a bon ritme a Mollet del Vallès. Aquest dilluns s’ha informat que ja s’ha trencat una barrera i 10.083 persones ja han estat vacunades en primera dosi i 3.027 en segona. Just fa una setmana només s’havien vacunat 8.192 persones en primera dosi i 2.890 en la segona. És a dir 1.891 molletans i molletanes més s’han començat a immunitzar en una setmana. Recordem que des de dissabte de la setmana passada a més a més dels CAP a Mollet es vacuna al Centre Cívic de Can Pantiquet, que ha estat cedit a Salut per l’Ajuntament, el que fa pensar que s’accelerarà la població vacunada en les pròximes setmanes.

Aquestes bones notícies arriben en un moment en què l’epidèmia sembla estabilitzar-se a la ciutat. Aquest dilluns l’índex de rebrot a la ciutat se situa en 335 punts, i la velocitat de transmissió en 1,05. La setmana passada era 342 punts i la velocitat de transmissió de 0,93.

Els casos detectats la darrera setmana han estat 75 i en aquests moments, hi ha 33 persones ingressades confirmades amb Covid-19 a l’Hospital de Mollet, 8 d’elles a l’UCI, xifra que s’ha incrementat la darrera setmana. La setmana passada eren 34 les persones ingressades confirmades amb Covid a l’Hospital de Mollet, 5 d’elles a l’UCI.

Pel que fa als grups escolars confinats, en aquests moments són 11 amb 267 persones confinades i 34 positius.

D’altra banda, la Policia Municipal ha realitzat 60 denúncies durant la setmana passada, 40 d’elles es van produir durant el cap de setmana, la majoria per no respectar el confinament nocturn.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “tot i que sembla que les vacunacions comencen a anar a bon ritme, segueixo fent una crida a la responsabilitat i un darrer esforç a tots i a totes per seguir lluitant plegats i superar aquest repte, sobretot perquè veig amb molta preocupació l’augment de persones que es troben a l’UCI”. Monràs també ha defensat “les vacunes, ja que al marge de complir les normes sanitàries, és l’únic antídot que tenim per vèncer el virus, desitgem que amb la cessió d’un nou espai municipal, com és el Centre Cívic de Can Pantiquet, per convertir-lo en un nou centre de vacunació a la ciutat es doni un impuls definitiu de la vacunació a la ciutat”.