El Museu Abelló renova el distintiu Biosphere que acredita el seu compromís amb el desenvolupament sostenible

Aquest passat divendres el sector turístic del Vallès Oriental va celebrar la ja tradicional trobada anual de TurismeVallès. Aquest any, però, a causa de la pandèmia, es va fer de forma virtual. En el transcurs de l’acte, les 62 empreses vallesanes distingides amb el segell Biosphere2020 o Punts d’Informació Turística, van poder recollir-lo virtualment. De fet, el lliurament d’enguany ha tingut un ambaixador de fama internacional: Tortell Poltrona que, a través d’un divertit vídeo, va lliurar personalment els distintius a una representació del sector a diferents indrets de la comarca.

A Mollet el Museu Abelló va renovar el distintiu Biosphere, un segell desenvolupat per la Diputació de Barcelona i  la Cambra de Comerç que acredita la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

El Museu Abelló està adherit al segell Biosphere sota el paraigua de la destinació Costa de Barcelona, certificada per Biosphere des del 2017.

El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

En l’acte d’entrega dels distintius el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va destacar la feina del sector públic i privat a la comarca. “Som una de les comarques amb el sector empresarial i públic més compromès”, en referència als 62 ens que han aconseguit alguns dels certificats. Concretament 41 el distintiu Biosphere i 34 de punts d’informació turística.

En total 26 municipis, entre ells Mollet, tenen alguna empresa o ens local amb algun distintiu, a més de la mateixa comarca, ja que el Consell Comarcal també ha obtingut el segell de destinació Biosphere, que va recollir el vicepresident primer, Emilio Cordero.