Mollet reforça vincles amb Mataró per potenciar la veu pròpia de la segona corona

David Bote i Josep Monràs a la reunió

Mollet reforça els seus vincles amb altres ciutats de la segona corona amb la finalitat de tenir una veu pròpia i fer front comú en necessitats comuns en àmbits com la mobilitat o l’ocupació. Aquest divendres l’alcalde de Mataró, David Bote, ha visitat l’Ajuntament de Mollet per reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, en el marc dels contactes que estan mantenint els diferents municipis que recentment han participat en la creació de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità.

La trobada, expliquen en un comunicat, ha servit per refermar els objectius que han portat a crear aquesta entitat supramunicipal encaminada principalment a la potenciació de polítiques d’ocupació, promoció econòmica, habitatge, disminució de les desigualtats, sostenibilitat, mobilitat o medi ambient.


En aquest sentit, segons l’alcalde de Mataró, David Bote, “Mollet és una ciutat important, amb empenta i amb una agenda plena de reptes, com ho és Mataró, i el que volem és traslladar aquests reptes, aquesta empenta, a la resta d’institucions involucrades, com ara l’Ajuntament de Barcelona o la Generalitat, per contribuir, de forma conjunta, al desenvolupament d’aquesta àrea tan important per Catalunya i, naturalment, augmentar el nivell de vida dels nostres veïns i veïnes”.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “trobades com la d’avui s’emmarquen en aquest projecte que ja és una realitat com és l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità des d’on volem treballar pensant amb el benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes i fer-ho compartint experiències i propostes amb la resta d’administracions implicades”.
Segons Monràs, per exemple “el que no té sentit són les actuals polítiques de mobilitat dissenyades des d’un punt de vista radial. La mobilitat fa temps que ha canviat i ja no tot passa exclusivament per Barcelona. El que defensem és una xarxa de mobilitat, pensant bàsicament en el transport públic, que sigui sostenible i faci la vida més fàcil a la ciutadania que forma part del que podríem anomenar la segona corona”.

Per Monràs “tenim present que la mobilitat també ha de veure amb el canvi climàtic. La contaminació no té barreres administratives i la nostra voluntat, en aquest i d’altres camps, és treballar conjuntament i compartint propostes amb la resta d’administracions pel bé de tot el territori”

El passat 13 d’abril, Mollet del Vallès, juntament amb Mataró, Martorell, Vilafranca del Penedès, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Sabadell i Terrassa, van signar la constitució de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. La nova entitat neix amb la voluntat de treballar per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona dins el desenvolupament tant de la Regió Metropolitana de Barcelona com del conjunt del territori.