Tots els grups municipals demanen a la Generalitat que les entrades per espectacles serveixin per saltar-se el confinament comarcal

Els ajuntaments estan reiniciant l’activitat cultural com és el cas de la MITMO de Mollet

La Junta de portaveus de Mollet celebrada aquest dimarts 20 d’abril ha debatut una moció presentada pel grup municipal del PSC destinada a preservar les activitats culturals durant el nou confinament comarcal. A la moció, aprovada per unanimitat, s’insta al Govern de la Generalitat que permetin que les entrades a espectacles culturals esdevinguin salconduits culturals, que permetin la lliure circulació entre comarques per facilitar l’assistència a qualsevol esdeveniment cultural. Això diu la moció serviria per “demostrar que, tal com va declarar el govern de la Generalitat de Catalunya, la Cultura és un bé essencial”.

La moció acorda reconèixer que per l’ajuntament de Mollet “la cultura és un servei públic, un dret de la persona, una eina de convivència, un element fonamental de l’Estat del benestar, com a eina d’integració, cohesió social i igualtat d’oportunitats” i trasllada aquesta petició al Govern de la Generalitat, a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Govern de la Diputació, al Consell Comarcal, i a les entitats i associacions culturals del municipi.

La moció aprovada per tots els grups municipals (PSC, Podem, Ara Mollet ERC MES, Mollet en Comú, Junts per Mollet i Ciutadans) considera que la darrera decisió presa pel PROCICAT el passat dia 7 d’abril segons la qual es decreta un nou confinament comarcal, per un termini de deu dies, té una afectació directa “sobre l’estabilitat de la programació dels espectacles i sobre els usuaris de la cultura que ja havien adquirit entrades per assistir a esdeveniments culturals”.


La moció considera que aquest nou confinament comarcal “agreujarà més encara la difícil situació que ja pateixen les empreses i institucions culturals, amb el complicat sistema de restriccions d’aforament i tocs de queda decretats des de fa mesos per les autoritats sanitàries”.

“Amb l’actual emergència sanitària, social i econòmica, s’ha posat de manifest la vulnerabilitat de la cultura, i de manera especial la indústria cultural a Catalunya, quan encara no s’havia recuperat de l’anterior crisi econòmica i financera. Estem, per tant, davant d’una emergència també cultural que exigeix més recursos públics i una estreta col·laboració entre administracions i sectors culturals”, es diu a la moció.


A la mateixa es recorda que alguns municipis, estan reiniciant els actes culturals amb les corresponents mesures de
seguretat sanitària, com és el cas de Mollet del Vallès, com per exemple amb la celebració el cap de setmana del 16 d’abril amb la Mostra Internacional de Titelles (MITMO) i que aquestes activitats es veuen perjudicades pel confinament comarcal.