Un jove de Mollet campió de la fase catalana de les olimpíades de la formació professional en animació 3D

Gerard Martínez, Raul Erencia i Garrett Muñoz

Un jove de Mollet de vint-i-cinc anys, Gerard Martínez Sánchez, s’ha proclamat campió de la fase catalana de les olimpíades de la formació professional, Catskills 2021, en la modalitat d’Animació Digital 3D al costat d’un dels seus alumnes, en Raúl Erencia. Ara en Gerard Martínez i el seu alumne del centre de formació Creatiu i Tècnic Sabadell seran els representants de Catalunya d’aquesta modalitat a les SpainsSkills , el campionat en l’àmbit espanyol que es farà a Madrid a finals d’aquest mateix any. Si guanyessin les SpainSkills anirien a les WorldSkills d’àmbit mundial.

Les Catskills són el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d’ensenyaments professionals d’arreu del territori català competeixen en 38 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant.

En Gerard Martínez és professor de disseny 3D des de fa tres anys al centre de formació Creatiu i Tècnic Sabadell, a Sabadell, però també va impartir aquesta especialitat a l’institut Aiguaviva de Mollet. La seva especialització és la docència en modelatge 3D, mapatge i texturitzat 2D / 3D. És també modelador de personatges 3D per a pel·lícules d’animació i videojocs.

L’edició catalana de les Catskills es va dur a terme el passat dimecres 21 d’abril del 2021. Martínez va fer equip amb el seu alumnes Raúl Erencia Rodríguez, però també va participar en la competició un altre alumne seu, en Garrett Muñoz Ortiz.

Martínez i Erencia participaven en la skill 50 d’Animació Digital 3D. És la segona vegada que guanyen aquest concurs.

“Estem molt contents amb el resultat”, ens va explicar Martínez. Ara ja comencen a preparar la seva participació en el campionat espanyol que es farà a Madrid a finals d’any