L’expedient sancionador que es va obrir a un membre de Salvem el Calderí per una concentració és nul per estar mal tramitat

La concentració del passat desembre

L’expedient sancionador que la policia municipal de Mollet va obrir a un membre de la plataforma Salvem el Calderí per haver celebrat el passat mes de desembre una concentració davant de l’Ajuntament sense permís municipal no és vàlid i per tant no es concretarà en cap multa. Ho va explicar aquest dilluns al ple municipal el regidor de Seguretat ciutadana i convivència Juan José Baños responent a una pregunta de l’oposició. “L’ajuntament no té competència per autoritzar cap manifestació”, va explicar el regidor i per tant “la sanció és nul·la d’ofici perquè està mal tramitada”.

La setmana passada la Plataforma Salvem el Calderí va denunciar que a un dels seus membres se li havia obert un expedient sancionador que podria concloure en una multa per haver celebrat el passat desembre una concentració. La policia municipal va aixecar acta d’aquest fet en finalitzar l’acte de protesta i va confirmar que els convocants no tenien cap autorització.

La Plataforma ja va indicar en un comunicat que creia que l’acte no requeria autorització municipal, ja que es feia “en el marc de l’exercici del nostre dret a la manifestació i a la protesta que en cap cas no ha de ser autoritzada pel consistori, com no ho són tampoc per part municipal el centenar de manifestacions similars que tenen lloc anualment a la nostra ciutat”.

La plataforma Salvem el Calderí va mostrar la seva indignació per l’inici d’aquest expedient sancionador contra un dels seus membres.