Mollet demana a la Generalitat el traspàs de les sancions lleus per incompliments de les normes contra la Covid-19

Controls policials a Mollet per fer respectar el confinament

El ple de l’Ajuntament de Mollet d’aquest dilluns va aprovar sol·licitar a la Generalitat de Catalunya el traspàs de l’exercici de la potestat sancionadora dels expedients relacionats amb la Covid-19. L’aprovació es va aconseguir amb el vot favorable de tots els grups excepte Ara Mollet ERC i Mollet en Comú que es van abstenir.


Segons va explicar el regidor de Seguretat ciutadana i convivència Juan José Baños la petició que es fa a la generalitat és que delegui a l’Ajuntament les competències de les sancions lleus relacionades amb la Covid-19 que van des dels 100 als 3000 euros i inclouen temes com no portar mascareta o no respectar el confinament nocturn.
La portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, va mostrar la seva sorpresa per aquesta petició que l’Ajuntament podia fer des del passat mes d’agost que és quan la Generalitat va preveure el traspàs d’aquesta competència als ens locals i va insinuar “ànim recaptatori” en la iniciativa del Govern de Mollet.


El regidor Juan José Baños va sortir immediatament en defensa de la professionalitat dels agents de l’ordre i va mostrar el seu desacord amb el fet que hi hagi “ànim recaptatori” en la petició de la competència sancionadora.

“Independentment de qui cobra les sancions, els agents tenen únicament cura d’aplicar les normes perquè no continuï l’epidèmia”, va dir. Baños va explicar que ara mateix, en mans de la Generalitat, les sancions per incompliment de les normes contra la Covid-19, només s’estan gestionant en una part molt petita i va valorar que això feia que moltes persones pensin que no complir-les no té cap conseqüència.