Mollet amb Cuba participa en una campanya per comprar xeringues per l’illa caribenya

L’entitat Mollet amb Cuba s’ha unit, a través de SODEPAU, a la campanya solidària de recaptar fons internacionalment per ajudar a la compra de fins a 25 milions de xeringues per a les vacunes contra la Covid cubanes.

Tot i ser Cuba un dels països del món que ja ha desenvolupat la seva pròpia vacuna, la sanitat cubana no pot tirar endavant la vacunació per la manca de xeringues a causa del bloqueig dels EUA. “Per poder dur endavant aquests plans de vacunació Cuba necessita comprar xeringues i agulles en un període de temps molt curt”, expliquen. El preu és de 0,08 € per cada xeringa i agulla. Cada euro de donació pot permetre comprar xeringues per 12 vacunacions.

Mollet amb Cuba recorda que la vacuna cubana a diferència de la dels altres països “és pública i no de laboratoris privats i estarà disponible per a tots els països pobres del món”.

Segon explica l’entitat molletana, Cuba ha fet una crida recentment a la solidaritat internacional per ajudar a l’adquisició de xeringues en el mercat global. Ara mateix ja se n’han enviat 2 milions des del Canadà i a Europa s’està realitzant una campanya per aconseguir comprar 10 milions de xeringues.

El lema de la campanya és Els Bloquejos maten, la teva solidaritat dóna Vida, i els fons que s’aconsegueixin seran aportats a la campanya europea que coordina Medicuba Suïssa per a la compra conjunta dels materials.