L’aixecament del confinament i la Setmana Santa contribueixen a reduir l’atur a Mollet

crop waitress wiping table with piece of cloth
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Les dades de l’atur tornen a millorar a Mollet del Vallès. Aquest mes d’abril ha finalitzat a la ciutat amb 68 aturats menys que el març el que fa que ara mateix la llista de persones que demanen feina es quedi en les 3.762. Cal indicar que això implica una millora també amb relació al mes d’abril de fa un any, en plena pandèmia, quan es va assolir la xifra de 3.962 persones a Mollet sense feina. Ara hi ha 200 persones més amb feina que fa un any.

La tendència de Mollet és similar a la de tot el Vallès Oriental on aquest abril ha baixat l’atur en 557 persones, situant en 26.049 persones les que estan en situació d’atur aquest mes.

Sembla, apunta el sindicat UGT, que després d’un any de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 i la declaració d’estat d’alarma, “l’economia i el mercat de treball donen signes que anuncien una petita recuperació”.

Aquest sindicat que cada mes analitza les dades de desocupació pensa que reducció de l’atur i l’augment de la contractació del mes d’abril estan condicionades, en gran manera, per l’efecte de la Setmana Santa, l’aixecament de les restriccions a la mobilitat fins al nivell de comunitat autònoma, i la flexibilització d’algunes restriccions de les activitats no essencials, com a l’hostaleria, amb la reobertura de la restauració als centres comercials des del 26 d’abril.

“Les dades d’aquest mes, comparades amb les de fa un any, són positives si tenim en compte que l’abril de 2020 va ser el mes més dur del confinament, amb la paralització de l’activitat econòmica del país i el tancament temporal de moltes empreses”, comenten.