Amazon obrirà a l’octubre el seu nou centre logístic de Mollet i crearà 130 llocs de feina

Imatge del centre d’Amazon a Mollet

La multinacional del comerç electrònic Amazon ha anunciat avui que obrirà tres noves estacions logístiques a Barcelona, ​​Montcada i Mollet de Vallès, com a part del seu objectiu per escurçar els temps de lliurament als clients. Entre els tres nous centres, denominats d’última milla, es crearan més de 270 nous llocs de treball fixos.

En el cas de l’estació logística de Mollet, està previst construir un edifici de més de 10.400 metres quadrats que s’ubicarà al polígon industrial Can Magarola a l’espai que antigament ocupava Bacardí. Segons l’empresa està previst que aquest centre logístic comenci a funcionar a l’octubre d’aquest any i crearà gairebé 130 llocs de treball fixos, a més de les més de 170 oportunitats de treball indirecte per repartidors de les 6 empreses de repartiment amb la qual Amazon col·laborarà en aquesta localitat.

La coberta i el revestiment d’aquests tres nous centres s’han realitzat amb materials d’alta qualitat dissenyats per a un aïllament i una eficiència energètica òptims. A més, s’instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics en cada terrat que produiran 100 kWp d’electricitat. Així mateix, cada edifici utilitzarà il·luminació LED, a més de comptar amb una gran quantitat de finestres i claraboies que proporcionaran una bona llum natural, complementada quan sigui necessari per a la il·luminació artificial. Finalment, cada nou centre de l’última milla d’Amazon compta amb preinstal·lacions de carregadors elèctrics per afavorir que les empreses de repartiment amb què Amazon col·labora puguin carregar els vehicles elèctrics de la seva flota, afavorint d’aquesta manera l’adopció del transport sostenible.

Les estacions logístiques impulsen l’última milla del procés de comandes d’Amazon i ajuden a millorar l’experiència de lliurament dels clients. Els paquets s’envien a una estació logística des dels centres logístics i de distribució d’Amazon pròxims, i tot seguit les empreses transportistes els carreguen en els seus vehicles de repartiment i els lliuren als clients. En el cas de Catalunya, Amazon comptava ja amb 3 estacions logístiques a la Zona Franca, Rubí i Martorelles.

“Estem encantats de continuar invertint en la Comunitat Autònoma de Catalunya amb tres noves estacions logístiques que proporcionaran un lliurament eficient per als clients, i crearan centenars d’oportunitats de treball per a professionals amb talent”, va afirmar Paolo Patrone, director d’Amazon Logistics a Espanya.